Faglige tips - Transanal Irrigation

Sikkerheden er altid vigtig, og det inkluderer viden om, hvad der kan ske, når du udfører transanal irrigation (TAI). Tarmperforation er en alvorlig, men sjælden risiko ved TAI, og det er vigtigt at være opmærksom på dette. Autonom dysrefleksi (AD) er en tilstand, der menes at påvirke op mod 90 procent af rygmarvsskadede patienter med skader ud for eller over den sjette ryghvirvel. Flere kan også have oplevet blødninger, udfordringer med rektal-ballonen eller lækage. En specialist vil i de følgende film dele ud af sine bedste tips for et succesfuldt resultat af TAI.

Potentielle komplikationer

Praktiske tips

For at opnå en succesfuld procedure er det vigtigt at have den rigtige vandtemperatur (svarende til kropstemperatur), og der kan være hjælpemidler, der er nyttige, såsom polstrerede toiletsæder.

Rektalkateter-ballonen

Der er tips til, hvordan man undgår, at ballonen sprænger, eller at kateteret eksploderer, hvilket kan ske på grund af spasmer i rektum.

Mindre komplikationer

Hæmmorider er almindelige hos patienter med neurogene tarmproblemer og forstoppelse, og disse kan give blødninger.

Lækage 

Et problem mange brugere oplever er lækage af vand efter irrigation.

Autonom dysrefleksi

Autonom dysrefleksi (AD) er en episodisk ukontrolleret forhøjelse af det systoliske blodtryk, der er forårsaget af en skadelig stimulus på eller ved stedet, hvor skaden er sket. En skadelig stimulus kan være en overfyldt blære eller forstoppelse, og det er derfor vigtigt at have en god blære- og tarmtømning.

Emner: