Sådan påvirker Multipel Sklerose tarmen

Kort film om tarmdysfunktion hos personer med MS.

Formålet med filmene er at udbrede viden og uddannelse, som kan hjælpe med håndteringen af tarmdysfunktion.

I webinaret vil du høre om: 

  • Hvordan kroppen fungerer
  • Forstoppelse, afføringsinkontinens og livskvalitet
  • Konservative behandlingsmetoder som kost, væske, aktivitet og afføringsmidler.
  • Tarmbehandling med transanal irrigation og analpropper

 

Tarmdysfunktion

Forstoppelse skyldes normalt længere transit i tarmen hos MS-patienter, og afføringsinkontinens kan skyldes flere problemer, såsom overløb på grund af forstoppelse eller tab af lukkemuskelfunktion. Tarmdysfunktionen har en meget negativ indvirkning på livskvaliteten og kan forårsage depression.

Forstoppelse

Forstoppelse skyldes normalt længere passage i tarmen hos MS-patienter, og fækal inkontinens kan være forårsaget af flere problematikker, såsom overløb på grund af forstoppelse eller tab af funktion i lukkemusklen. Tarmdysfunktionen har en høj negativ indvirkning på livskvaliteten og kan forårsage depression.

Strategier til tarmhåndtering

I denne film bliver forskellige strategier og forslag til håndtering af tarmene diskuteret. Tarm-problemer kan være opstået før MS-diagnosen. Konservative metoder er ofte brugt til en start, og at diskutere kosten, væskeindtaget og mobiliteten er vigtigt for at kigge på muligheden for at være fysisk aktiv. Nogle kan have behov for at tage afføringsmidler for at hjælpe med at få stimuleret afføringen.

 

Nedenfor kan du downloade mere materiale om netop dette emne.

Emner: