Sygdomme relateret til blære- og tarmdysfunktion

Blære- og tarmdysfunktioner er ofte relateret til andre tilstande. Her har vi samlet mere information om tilstande, der ofte påvirker blærens og tarmens funktion.

Rygmarvsskader

Rygmarvsskade betyder, at man har en skade på selve rygmarven, nogle gange i kombination med skade på nerverødderne i den nederste del af rygmarven.

Parkinsons sygdom

Hvordan påvirker Parkinsons sygdom blæren og tarmen? I dette afsnit undersøger vi de mest almindelige symptomer, årsager og behandlinger.

Spina Bifida

Hvordan påvirker Spina Bifida din blære og tarm? Her undersøger vi de almindeligste symptomer, årsager og virkninger koblet til diagnosen Spina Bifida.

Diabetes

Diabetes kan øge risikoen for komplikationer i forskellige dele af kroppen, såsom blæren og tarmen. Her undersøger vi hvorfor.

Forstørret prostata (BPE)

Er du en mand, der oplever vandladningsproblemer og undrer sig over årsagen? Her kan du læse mere om symptomerne på godartet prostataforstørrelse (BPE).

Multipel sklerose

Ved multipel sklerose (MS) angriber immunsystemet den beskyttende hinde (myelin), der dækker nervefibrene, og det forårsager kommunikationsproblemer mellem din hjerne og resten af kroppen.

Low Anterior Resection Syndrome - LARS

Low Anterior Resection Syndrome – LARS – er en konstellation af symptomer eller problemer, du kan opleve i varierende grad efter endetarmskræft. Rektal-funktionen vil aldrig være helt, som den var før operationen, men de fleste mennesker vil opnå en acceptabel funktion.