Kursus tema: Tarm Kom godt i gang med Transanal Irrigation (TAI)

Kurset tager dig gennem det grundlæggende for at forstå, hvordan selve proceduren fungerer. Målet er at give dig den kundskab, som kræves for at give støtte til kollegaer og patienter ved denne terapi.

7 Assets

 1. Tarmens funktion

  key:global.content-type: Artikel

  Denne artikel er et godt sted at starte, når du vil lære noget om tarmen. Du får en oversigt over fordøjelsessystemets funktion, de involverede organer og dets neurologiske kontrol.

 2. Tarmdysfunktion oversigt

  key:global.content-type: Artikel

  Tarmdysfunktion er en tilstand, som kan have mange forskellige årsager. Der kan være en neurologisk sygdom i rygmarven/hjernen, som påvirker tarmfunktionen, eller en obstruktion, og for nogle personer er der ingen underliggende medicinske årsager til, at tarmen ikke fungerer.

 3. Vurdering af tarmen

  key:global.content-type: Artikel

  For at fastlægge den korrekte behandling er det vigtigt at foretage en detaljeret vurdering. Komponenterne skal omfatte en vurdering af personernes generelle helbred, tidligere abdominal og colorektal kirurgi, medicin samt funktionel evne til at nå toilettet, kognition og bevidsthed om tarmfornemmelser og nuværende kontrol over tarmfunktionen.

 4. Hvad er TAI?

  key:global.content-type: Artikel

  Transanal irrigation, forkortet TAI, kan også kaldes retrograd, rektal eller anal irrigation, som alle henviser til en minimal invasiv teknik til tømning af tarmen.

 5. Patientudvælgelse for TAI

  key:global.content-type: Artikel

  Omhyggelig patientudvælgelse, individualiseret oplæring og opfølgning betragtes som væsentlige forudsætninger for et optimalt resultat og varig overholdelse af TAI-behandlingen.

 6. Behandlingsløsninger til tarmproblemer med Navina Systems

  key:global.content-type: Artikel

  Der findes forskellige løsninger til at afhjælpe forstoppelse, afføringslækage og tidskrævende behandling af tarmen, afhængigt af de individuelle behov og symptomernes sværhedsgrad.

 7. TAI med Navina - webinar

  key:global.content-type: Webinar

  Specialsygeplejerske Bev Collins gennemgår i dette webinar alle de vigtigste ting, du har brug for at vide om transanal irrigation.