Kursus: Bækkenbundsdysfunktion Bækkenbundsdysfunktion

Dette kursus vil hjælpe dig med at opbygge viden om bækkenbundsdysfunktion, symptomer, risikofaktorer og håndtering af blære- og tarmsymptomer.

7 Items

 1. Bækkenbundsdysfunktion

  key:global.content-type: Artikel

  Bækkenbundsdysfunktion er en samling af symptomer og anatomiske forandringer relateret til abnormal funktion af strukturerne i bækkenbunden, hvilket inkluderer det støttende fibrøse væv kaldet fascia, blod- og nerveforsyningen og i særdeleshed bækkenbundsmuskulaturen.

 2. Cystocele

  key:global.content-type: Artikel

  Prolaps betyder "at falde ud af plads". Bækkenorganprolaps opstår, når skedevæggene, livmoderen eller begge mister deres normale støtte og falder ud af plads. Andre nærliggende bækkenorganer, såsom blæren eller tarmen, kan være involveret og også 'falde ud' af deres normale position i kroppen.

  CID60142
 3. Rectocele

  key:global.content-type: Artikel

  Et rectocele er en bule i den forreste eller bageste rektalvæg, hvor afføring kan sætte sig fast, hvilket resulterer i ufuldstændig tømning.

 4. RIK og TAI kan hjælpe patienter med bækkenbundsdysfunktion

  key:global.content-type: Artikel

  Bækkenbundsdysfunktion er almindeligt, men det er ikke så almindeligt at tale om det. I denne artikel finder du en forklaring om den basale bækkenbundsanatomi og en beskrivelse af symptomerne samt hvordan disse kan håndteres. Artiklen kan downloades og deles ud til dine patienter.

 5. Webinar om bækkenbundsdysfunktion

  key:global.content-type: Video

  I dette webinar kan du høre konsulterende fysioterapeut Julia Herbert fortælle om bækkenbundsdysfunktion, de tilhørende symptomer og om hvilke behandlingsmuligheder, der findes.