Kursus tema: Blære Urinvejsinfektioner

Udvid kundskaberne omkring de mest almindelige årsager, symptomer, stadier i udviklingen af urinvejsinfektioner, ny forskning indenfor urologi og muligheder for forebyggelse.

6 Assets

 1. Dysfunktion i urinvejene

  key:global.content-type: Artikel

  Sygdom, høj alder eller skade kan føre til nedsat blærekontrol, der kan påvirke blærens evne til at lagring og tømning.

 2. Urinvejsinfektioner (UVI)

  key:global.content-type: Artikel

  Urinvejsinfektioner (UVI) opstår, når bakterier får mulighed for at formere sig og sætte sig fast i blærens slimhinde – det medicinske udtryk er cystitis. Når en urinvejsinfektion påvirker de øvre urinveje, nyrerne og/eller nyrebækkenet, kaldes den pyelonefritis. Infektionen kaldes normalt pyelonefritis.

 3. Urinvejsinfektioner – en forklaring

  key:global.content-type: Webinar

  Urinvejsinfektioner er komplekse og opstår som et resultat på interaktioner mellem uropatogenet og værten og involverer flere processer samt mange forskellige risikofaktorer. De mest almindelige bakterier, der forårsager urinvejsinfektioner, i omkring 90 % af tilfældene, er Escherichia coli (E. coli).

 4. Vigtige aspekter at overveje for at reducere risikoen for UVI hos kateterbrugere

  key:global.content-type: Webinar

  Ren intermitterende kateterisering er den gyldne standard for blærebehandling, men der er en øget risiko for urinvejsinfektioner (UVI'er) sammenlignet med naturlig blæretømning. For at undgå at få UVI'er er der særlige kateterkrav, der skal tages i betragtning, og ikke alle katetre er ens.