Kursus: Blære og Tarm Blære- og tarmdysfunktion ved MS

Dette kursus handler om, hvordan MS kan påvirke blære- og tarmdysfunktion. Kurset har som formål at give dig viden og kundskab i, hvordan du kan håndtere blære- og tarmbehandlingen hos MS-patienter.

7 Items

 1. Multipel Sklerose og blærefunktion

  key:global.content-type: Artikel

  Multipel sklerose (MS) er en kronisk nurologisk sygdom, der påvirker det centrale nervesystem. Det vil sige hjernen og rygmarven. Ikke alle mennesker oplever de samme symptomer.

 2. Multipel sklerose (MS) og tarmfunktionen

  key:global.content-type: Artikel

  Multipel sklerose (MS) er en livslang neurologisk tilstand, der påvirker nerverne i hjernen og rygmarven, dvs. centralnervesystemet. Ikke alle personer oplever de samme symptomer.

 3. Neurogen blæredysfunktion

  key:global.content-type: Artikel

  Neurogen blæredysfunktion er en sygdom i de nedre urinveje, som skyldes skader på eller sygdomme i centralnervesystemet.

 4. Ren Intermitterende Kateterisering (RIK)

  key:global.content-type: Webinar

  Birgitta Magnusson, Uroterapeut på Centralsygehuset i Karlstad forelæser her om Ren Intermitterende Kateterisering (RIK). Hvad er vigtigt at vide, når du skal undervise i RIK?

 5. TAI med Navina - webinar

  key:global.content-type: Webinar

  Specialsygeplejerske Bev Collins gennemgår i dette webinar alle de vigtigste ting, du har brug for at vide om transanal irrigation.

 6. Long-term use of TAI in MS

  key:global.content-type: Artikel

  This is a summary of the published article Long-term efficacy and safety of transanal irrigation in multiple sclerosis by Passananti et al. 2016