Artikler Personlige fortællinger

Hvad vil du vide mere om? Vælg dit interesseområde og find materiale, der hjælper dig med at blive klogere på blære- og tarmpleje.

Filter

26 Elementer

 1. En rejse gennem helvede

  "Jeg mærkede angsten i maven på forhånd, og så vidste jeg, at det hastede. I dagene op til de her krampe-symptomer kunne jeg gå på toilettet op til ti gange om dagen, men alt, hvad der kom ud, var på størrelse med ærter. Jeg følte, at jeg hele tiden havde brug for at gå på toilettet."

 2. Tarmlækage behøver ikke hindre dig i at leve et aktivt liv

  Efter mange år som økonomi- og finanschef i børsnoterede virksomheder bestemte Sten sig for at stoppe med at arbejde i foråret 2020, selvom han havde flere år tilbage før sin pension. Han følte helt enkelt, at han ville bruge tid på sjovere ting i livet – som at rejse sammen med sin kone, spille golf, svømme og træne. Men først ville han få kontrol over sine toiletbesøg om natten.

  CID52996
 3. Jeg har udfordringer i livet, men jeg er lykkedes – og dét er en god følelse.

  “Jeg plejer at sige, at jeg sprang i en flod og ramte ved siden af …” fortæller Rupert på spørgsmålet om sin tilstand. Rupert Langham fra Storbrittanien pådrog sig en rygmarvsskade for mere end 30 år siden, og han har tacklet det samme spørgsmål en million gange før. Men dagens emne adresseres sjældent – på trods af, at det har en meget stor indvirkning på livet efter en skade: Vi talte med Rupert om blære- og tarmproblemer samt livskvalitet.

 4. 9-årige Ninthe svarer på spørgsmål om TAI:

  Ninthe på 9 år lever med sine forældre og bor i Almelo i Holland. Siden hun blev født, har hun ikke følt trang til at skulle på toilettet. Efter at have forsøgt med utallige terapier og mange hospitalsbesøg, startede Ninthe med tarmirrigation. Ninthe har brugt Navina i næsten et år nu, og hun har ikke haft nogen uheld i skolen.

 5. Jeg fik besked på at ligge i sengen og kateterisere – det hæmmede min frihed

  I 2011 var Brianna ude for en bilulykke, hvor hun pådrog sig en rygmarvsskade, der efterlod hende lam fra hoften og ned. Hun har siddet i kørestol siden ulykken, men det tog 10 år, før hun blev præsenteret for ren intermitterende kateterisering på en praktisk og forståelig måde, hvor hun fandt LoFric Elle, så hun ikke længere var bundet til sengen. Her er hendes historie med egne ord:

 6. Det var en helt ny verden, som åbnede sig!

  61-årige Lennart blev for otte år siden ramt af endetarmscancer. I dag er han sygdomsfri, men følgerne af sygdommen var i en lang periode så stor en hæmsko for ham, at han undgik at spise og måtte skynde sig til og fra job. Lige indtil han blev introduceret til Navina, og han igen kunne leve det liv, han ville.

 7. Det skal et kateter kunne for mig som paraatlet

  Som professionel kørestols-tennisspiller rejser den 32-årige Tina Pesendorfer en hel del. Med en travl trænings- og turneringsplan har verdens nummer 50 brug for fuldt fokus på træninger og kampe. Heldigvis distraherer kateterisering hende ikke længere.

  CID53378
 8. Mød Rosalinda – paralympisk og langdistance svømmer på åbent vand

  Rosalinda på 67 år er lam fra hoften og ned. Alligevel besluttede hun sig for at svømme længden på Loch Ness og blev den første person med et handicap til at gøre det. Det er bare én af de mange svømme-udfordringer, hun har tacklet – og med stor succes – for hun har otte verdensrekorder, der understreger det.

 9. Jeg blev så glad, at jeg råbte ”Det virker! Det virker!”

  Jonnas rygmarvsbrok har ikke afholdt hende fra at leve et helt normalt liv med job, mand og børn. Men de senere år er de mange smerter i benene også blevet et problem i underlivet, og flere og flere urinvejsinfektioner gik udover hendes livskvalitet. De første forsøg på RIK gjorde alting værre - indtil Jonna fandt sin nye, faste makker – LoFric Elle.

Vis 12 mere