Mød Rosalinda – paralympisk og langdistance svømmer på åbent vand

Rosalinda på 67 år er lam fra hoften og ned. Alligevel besluttede hun sig for at svømme længden på Loch Ness og blev den første person med et handicap til at gøre det. Det er bare én af de mange svømme-udfordringer, hun har tacklet – og med stor succes – for hun har otte verdensrekorder, der understreger det.

Rosalinda fik alvorlige bevægelseshæmninger efter at have fået polio, da hun kun var 6 år gammel. I det meste af sit voksne liv har hun været kørestolsbruger. Da hun var 8 år gammel, lærte hendes mor hende at svømme kun ved hjælp af armene. Tilbage i 1960'erne, var der en masse restriktive holdninger til handicap. Rosalinda fik ikke lov til rigtigt at tale om sit handicap og forventedes at klare sig selv, så godt hun kunne.

Som barn dyrkede Rosalinda ikke meget svømning, men hun tog det op igen, da hun var teenager. Kun for at blive stoppet af sin far, som mente, at det satte hendes handicap for meget til syne. Det var først, da hun var i 30'erne og var flyttet til Portsmouth med havet lige uden for døren, at hun begyndte at svømme igen. Hun meldte sig ind i en lokal svømmeklub og begyndte derefter til konkurrencesvømning i en alder af 39 år. Alt dette, mens hun passede et fuldtidsjob som museumsinspektør (i dag er hun delvist pensioneret).

Har repræsenteret Storbritannien til flere svømmekonkurrencer
Siden dengang er Rosalindas svømmekarriere blomstret. Hun blev paralympisk atlet, der repræsenterede Storbritannien ved de paralympiske lege i Atlanta og Sydney i 1996 og 2000. Og selvom hun ikke vandt en paralympisk medalje, slog hun uden for de paraolympiske lege otte verdensrekorder i sin klasse.

For at krone sin liste over succeser blev Rosalinda for nylig en svømmer i åbent hav. I 2009, i en alder af 57 år, krydsede hun med succes den engelske kanal, og ti år senere kæmpede hun sig gennem hårde temperaturer for at svømme langs Loch Ness – den første handicappede svømmer nogensinde til at gøre det!

Rosalinda har blomstret i sin enestående svømmekarriere, selvom hun startede forholdsvist sent i livet. Sideløbende begyndte hendes neurologiske problemer dog at blive værre. I 30'erne begyndte hun at få problemer med sin blære og har brugt ren intermitterende kateterisering (RIK) siden. I det seneste årti har Rosalinda også praktiseret Transanal Irrigation  TAI for at håndtere problemerne med sine tarme.

Navina Insert fangede hendes øje

Hun lagde mærke til, at Navina Insert, en analprop designet til at beskytte mod utilsigtet tarmlækage, kan bruges i op til 24 timer i modsætning til 12 timer for den analprop, hun tidligere brugte fra et konkurrerende mærke. Efter at have prøvet Navina Insert konkluderede Rosalinda, at det var en rigtig game changer.

På langdistancerejser og med længere svømmeture, der ofte krævede over 20 timers kontinuerlig svømning, er den længere brugstid afgørende. Og det er ikke kun den forlængede brugstid, hun sætter pris på med Navina Insert:

Navina Insert er nemmere at føre ind, da den er mere anatomisk formet, og den bliver på sin plads, så jeg har ikke noget at bekymre mig om. Den er også smurt på forhånd og nem at fjerne, jeg trækker den bare ud.

Rosalinda fortsætter med at bemærke, at Navina Insert ikke tørrer ud, mens andre propper, hun har prøvet, absorberede fugt fra tarmvæggen og derfor var smertefulde at fjerne. Hun forklarer, at selvom hendes tarme er lammet, har hun stadig fornemmelse dernede og kunne mærke smerten. Og Navina Insert ville være meget nemmere for en plejer på grund af applikatoren og meget mindre påtrængende og mere værdigt for folk, der har brug for nogen til at sætte det ind for dem, understreger Rosalinda.

Jeg synes virkelig, Navina Insert er genial!

Hvad venter der nu, Rosalinda?
Den nuværende svømmesæson startede i slutningen af april. Selvom Rosalinda på tidspunktet for dette interview ikke havde booket flere større svømmeture, siger hun altid til sine svømme-venner: 'Jeg er klar og åben for invitationer. Så hvis nogen kommer med et interessant svømmeforslag, tænker jeg, ja - jeg giver det en chance!"

Så lad os krydse vores fingre!

Har du spørgsel om Navina Insert, og om hvordan man bruger den? Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål her:

Ofte stillede spørgsmål om Navina Insert

Hvis du tror, Navina Insert kunne være noget for dig, så udfyld formularen via dette link, så vil vi kontakte dig.

Få mere at vide om Navina Insert

Emner: