Jeg fik besked på at ligge i sengen og kateterisere – det hæmmede min frihed

I 2011 var Brianna ude for en bilulykke, hvor hun pådrog sig en rygmarvsskade, der efterlod hende lam fra hoften og ned. Hun har siddet i kørestol siden ulykken, men det tog 10 år, før hun blev præsenteret for ren intermitterende kateterisering på en praktisk og forståelig måde, hvor hun fandt LoFric Elle, så hun ikke længere var bundet til sengen. Her er hendes historie med egne ord:

”Mit navn er Brianna, og jeg har været kørestols- og kateterbruger i 12 år.

 

I 2011 var jeg i en bilulykke, som efterlod mig lam fra hoften og ned. Da jeg var på hospitalet og skulle lære at vende tilbage til mit liv, gav de mig bare et kateter, jeg kunne bruge. De lærte mig, hvordan jeg skulle tisse liggende i sengen med et såkaldt lukket katetersystem.

Så jeg måtte faktisk flytte ind i sengen, udføre min kateterisation, og så var jeg i stand til at vende tilbage til resten af mit liv. Jeg vidste ikke, at der var andre muligheder. Ingen fortalte mig, da jeg var i genoptræning, at jeg måske kunne tisse på toilettet, eller at jeg kunne lære forskellige måder at kateterisere på.

Efter to uger blev jeg sendt hjem med et meget lille kendskab til, hvordan jeg skulle klare mig selv, og med et lukket katetersystem, der tvang mig til at ligge ned i sengen, skulle jeg tisse hver 4 til 6. time.

At skulle kateterisere i sengen gjorde det rigtig svært at planlægge min hverdag. Jeg gik i skole og på arbejde og rejste hele tiden indenfor det her 4 til 6 timers vindue.

Jeg var nødt til at blive hjemme eller gå glip af forskellige ting eller finde steder med en seng, hvor jeg kunne ligge og kateterisere, fordi jeg ikke kendte til andre måder.

Det var ikke før efter 10 år efter min min skade, hvor jeg mødte en anden kørestolsbruger, der viste mig, at jeg havde andre muligheder. Min roomie lærte mig, at jeg kunne kateterisere på toilettet. Hun gav mig nogle prøver på forskellige Wellspect-produkter.

Først lærte jeg at bruge LoFric Sense, som var rigtig godt, men jeg havde stadig problemer med at finde hullet og at skulle have min hånd i toilettet. Derefter havde jeg muligheden for at prøve LoFric Elle. Det har et smart håndtag, og det gør det så meget lettere – ikke bare at kateterisere på toiletter generelt – men at lære hvordan man gør det på et toilet istedet for i sengen.

 

Håndtaget gør det så meget lettere for mig at finde hullet med det samme, og det sikrer, at min hånd ikke fumler rundt i toilettet. Jeg vidste slet ikke, hvor meget anderledes mit liv kunne se ud, og hvor meget mere selvstændighed jeg fik bare ved at skifte til et andet katetermærke. At blive introduceret til Wellspect er en af de bedste ting, der er sket i mit liv.

Nu har jeg kunnet rejse mere på egen hånd. Jeg flyver meget med mit job. Jeg behøver ikke pakke en ekstra taske bare til katetre. Inden jeg brugte LoFric Elle, var jeg nødt til at have en taske på størrelse med en lille kabinekuffert med mig, fuld af katetre og medicinsk udstyr. Så store var de at have med. Nu kan jeg bare have en lille boks af disse med i min taske.

 

Se gode råd til rejsen her

Jeg tilbragte for nylig en weekend i Amsterdam. Jeg var i stand til at medbringe en taske, der passede lige på mit skød. I de to dage havde jeg alt, hvad jeg havde brug for lige på skødet, klar til at gå. Det gjorde det så nemt at rejse.

Den anden ting, jeg har fået ved at skifte til Wellspect er en hel ny selvtillid i livet. LoFric Elle har virkelig gjort det let for mig ikke at skulle bekymre mig om, hvor jeg skal hen. Jeg er ikke bekymret for at være ude af huset hele dagen. Jeg er ikke bekymret for, hvis hus jeg skal besøge eller hvilken bygning, eller om de har et toilet, hvilket vi som kørestolsbrugere generelt bekymrer os om.

Men nu ved jeg, at jeg har et produkt, jeg kan have med overalt. Skiftet til LoFric Elle har virkelig gjort hele mit liv anderledes.


Jeg kan gå, hvorend jeg vil, når jeg vil eller være afsted så længe, jeg vil.

Det er derfor, jeg vil dele min historie. Jeg ved, der er mange derude, som har de samme problemer som mig. Som bliver lært op på én måde, og som tror, at det kun er sådan, det er. Og jeg er her for at fortælle dig, at det ikke er sådan. Du kan få så meget mere.

Hvi du er interesseret i at prøve noget nyt, så tag endelig fat i mig eller i Wellspect-teamet. LoFric Elle har ændret mit liv, og de kan også ændre dit.

Læs mere om LoFric Elle

Kontakt Wellspect teamet her

Brianna er burger og ambassadør for Wellspect.

 

Emner: