Det var en helt ny verden, som åbnede sig!

61-årige Lennart blev for otte år siden ramt af endetarmscancer. I dag er han sygdomsfri, men følgerne af sygdommen var i en lang periode så stor en hæmsko for ham, at han undgik at spise og måtte skynde sig til og fra job. Lige indtil han blev introduceret til Navina, og han igen kunne leve det liv, han ville.

Det er næsten ikke til at tro, at den glade, positive og nysgerrige Lennart i en periode af sit liv næsten ikke ønskede at forlade sit hjem. Efter at være blevet ramt af endetarmscancer – og blive kureret igen – blev Lennart ramt af LARS (Low Anterior Resction Syndrome). På grund af afføringslækage var han så hæmmet af frygten for ulykker, at han følte sig usikker, hver eneste gang han forlod sit hjem.

- Der gik over et år, hvor jeg forsøgte at arbejde og leve et normalt liv, men jeg var nødt til at skynde mig hjem fra jobbet, jeg undgik at spise og sådan, for det var så frygteligt ikke at kunne stole på sin egen krop. Det var en rigtig hård periode, og det er sådan en befrielse, at der fandtes en løsning.

Det store ønske om at vende tilbage til hverdagen og livet før sygdommen virkede tæt på umuligt at forestille sig. Indtil Lennart blev introduceret for Navina.

Jeg kan gøre næsten alt

Den svenske kok Lennart blev under sin cancerrehabilitering introduceret til behandlingen transanal irrigation (TAI) for at undgå ulykker med afføringslækage. Det var første gang han både så og hørte om Navina-produkterne og terapien, hvor man fører en mængde vand ind i den nederste del af endetarmen.

Ved første øjeblik virkede det som en næsten umulig opgave at gå i gang med, men Lennart fik hurtigt styr på terapien.

- Det var en helt ny verden, som åbnede sig. Det var fantastisk! Nu lever jeg med Navina, og det fungerer for mig. Jeg bruger TAI hver dag, og nu er det blevet en naturlig del af min hverdag. Jeg kan gøre næsten alt, som jeg kunne før – takket være terapien, fortæller Lennart, der nu har brugt Navina og TAI i fem år.

I dag har Lennart yderligere valgt at blive en del af Wellspects Peer Support-team i Sverige, hvor han kan hjælpe andre nye TAI-brugere med at komme godt i gang med terapien.

- Jeg håber, at jeg kan være en slags sparingspartner for dem, som ringer til os, så de har nogen at dele deres tanker med – og få nogle svar. Jeg håber også, at jeg kan give dem noget inspiration og motivation til at fortsætte. Jeg tror, at jeg kan skabe en tillid hos andre, for jeg har jo også selv sådan et apparat, og det funker for mig. Jeg håber, det giver et lille håb for andre, som skal starte på TAI, eller når det føles svært.

Vil du vide mere om, hvad TAI er for en terapi?

Læs mere om Navina-produkterne her

Nedenfor kan du også downloade vores brochure om LARS, der også forklarer, hvordan du igen kan få kontrol over tarmene efter din operation.