Artikler Personlige fortællinger

Hvad vil du vide mere om? Vælg dit interesseområde og find materiale, der hjælper dig med at blive klogere på blære- og tarmpleje.

Filter

23 Elementer

  1. 9-årige Ninthe svarer på spørgsmål om TAI:

    Ninthe på 9 år lever med sine forældre og bor i Almelo i Holland. Siden hun blev født, har hun ikke følt trang til at skulle på toilettet. Efter at have forsøgt med utallige terapier og mange hospitalsbesøg, startede Ninthe med tarmirrigation. Ninthe har brugt Navina i næsten et år nu, og hun har ikke haft nogen uheld i skolen.

  2. Jeg fik besked på at ligge i sengen og kateterisere – det hæmmede min frihed

    I 2011 var Brianna ude for en bilulykke, hvor hun pådrog sig en rygmarvsskade, der efterlod hende lam fra hoften og ned. Hun har siddet i kørestol siden ulykken, men det tog 10 år, før hun blev præsenteret for ren intermitterende kateterisering på en praktisk og forståelig måde, hvor hun fandt LoFric Elle, så hun ikke længere var bundet til sengen. Her er hendes historie med egne ord:

  3. Det var en helt ny verden, som åbnede sig!

    61-årige Lennart blev for otte år siden ramt af endetarmscancer. I dag er han sygdomsfri, men følgerne af sygdommen var i en lang periode så stor en hæmsko for ham, at han undgik at spise og måtte skynde sig til og fra job. Lige indtil han blev introduceret til Navina, og han igen kunne leve det liv, han ville.

  4. Det skal et kateter kunne for mig som paraatlet

    Som professionel kørestols-tennisspiller rejser den 32-årige Tina Pesendorfer en hel del. Med en travl trænings- og turneringsplan har verdens nummer 50 brug for fuldt fokus på træninger og kampe. Heldigvis distraherer kateterisering hende ikke længere.

    CID53378
  5. Mød Rosalinda – paralympisk og langdistance svømmer på åbent vand

    Rosalinda på 67 år er lam fra hoften og ned. Alligevel besluttede hun sig for at svømme længden på Loch Ness og blev den første person med et handicap til at gøre det. Det er bare én af de mange svømme-udfordringer, hun har tacklet – og med stor succes – for hun har otte verdensrekorder, der understreger det.

  6. Jeg blev så glad, at jeg råbte ”Det virker! Det virker!”

    Jonnas rygmarvsbrok har ikke afholdt hende fra at leve et helt normalt liv med job, mand og børn. Men de senere år er de mange smerter i benene også blevet et problem i underlivet, og flere og flere urinvejsinfektioner gik udover hendes livskvalitet. De første forsøg på RIK gjorde alting værre - indtil Jonna fandt sin nye, faste makker – LoFric Elle.

  7. Der skal mere end tarmproblemer til at slå Renée ud!

    For mange år siden var Renée ude for en faldulykke. Efter en senere operation og en infektion havnede hun i kørestol og blev ude af stand til selv at klare sine toiletbesøg. Men det har bestemt ikke slået den 64-årige svensker ud – for tabuiserede emner kræver en stemme. Og den stemme har Renée besluttet sig for at være.

  8. Sponsorater som Wellspects er som at plante et træ for fremtiden

    Som 10-årig fik Christian Seidel brug for en kørestol, og i den fandt han et nyt aktivt fællesskab i kørestolsbasket. Sporten har lige siden været en stor del af hans liv – og nu tager den ham endnu en gang til USA. Ifølge ham er det sponsorater som Wellspects, der gør det muligt at udleve drømmene om en professionel karriere for ham og mange andre.

  9. - Fantastisk mulighed for at få den nyeste viden med hjem

    Tidligere i februar havde vi på Wellspects hovedkontor i Mölndal glæden af at afholde endnu et ACCT-møde – denne gang med fokus på blære- og tarmproblemer hos børn. Med deltagelse af sundhedspersonale fra hele Sverige var der stor interesse, godt humør og masser af erfaringsudveksling på kryds og tværs.

Vis 11 mere