Det skal et kateter kunne for mig som paraatlet

CID53378

Som professionel kørestols-tennisspiller rejser den 32-årige Tina Pesendorfer en hel del. Med en travl trænings- og turneringsplan har verdens nummer 50 brug for fuldt fokus på træninger og kampe. Heldigvis distraherer kateterisering hende ikke længere.

For Tina startede kørestols-tennis som en hobby, men atmosfæren og sammenholdet med andre kørestolsbrugere kombineret med hendes konkurrencegen gjorde, at Tina dedikerede mere og mere tid til sporten. Men hendes blære-rutine var en hindring, ikke blot til træningerne, men også i hendes sociale liv.

Starten på ren intermitterende kateterisering

-       Jeg husker det stadig. I begyndelsen tog det mig rigtig lang tid, fortæller hun.

-       Mine venner måtte altid vente lang tid på mig, når vi var ude et sted. Men i dag går det hurtigt!

Tina var ude for en ulykke i 2007, og hun har haft behov for ren intermitterende kateterisering lige siden.

-       I min rehabilitering viste de mig, hvordan jeg skulle gøre det. Siden har jeg haft fuldstændig paraplegi, og det var tydeligt, at det her var den eneste måde, der kunne fungere for mig.

Nu tænker jeg næsten ikke over det. Det er blevet normalt.

Og Tina fortsætter:

-       Det var meget underligt for mig i begyndelsen. Jeg har ingen følelse af at skulle på toilettet. Så jeg er nødt til at være opmærksom: Hvad jeg drikker, hvor meget jeg drikker, hvornår var sidste gang, jeg var på toilettet. Det var tidligere en smule trættende. Nu tænker jeg næsten ikke over det. Det er blevet normalt.

Hendes råd til andre, der starter kateterisering, er at være tålmodig. Med rutinen og tiden. Det bliver lettere, siger den 32-årige, der også ved fra sin tennis-karrirere, at ”øvelse gør mester”.

LoFric-katetre er lette at anvende – de hjælper hendes livsstil og træningsbehov. ”De er diskrete og kompakte”, mener hun. Eksempelvis kan hun på rejser godt lide at bruge LoFric Elle, der er det første intermitterende kateter med et L-formet håndtag.

-       Jo mindre du behøver, jo bedre. Du har det med dig hele tiden, så jeg kan netop godt lide, at LoFric Elle er lille og handy. Kateteret skal være den mindste ting, jeg pakker.

Tina er nu fokuseret på de kommende events. Det store mål er at deltage til de Paraolympiske Lege.

-       Selvfølgelig håber jeg, det bliver I Paris 2024!

Emner: