Artikler Personlige fortællinger

Uanset om du lider af blære- eller tarmproblemer, er du ikke alene! Læs vores personlige fortællinger fra brugere af vores produkter, der har fået friheden og troen på sig selv tilbage.

Filter

30 Elementer

  1. Kan jeg tage mine katetre med mig på flyet, i biografen eller til sportsarrangementer?

    Hvad er reglerne for at tage katetre med ud at rejse? Må du have dem med i rygsækken, selvom de indeholder vand? Og kan du tage et par stykker med til en koncert, selvom der er taskeforbud? Der kan være mange spørgsmål koblet til det at bruge katetre og ikke mindst, hvad man skal gøre, når man ikke er hjemme i sine vante omgivelser. Vi vil i denne artikel forsøge at give dig et overblik over, hvordan dine katetre kan følge med dig overalt – uden du behøver bekymre dig om at mangle katetre eller opleve pinlige situationer.

  2. Det har ændret mit liv og givet mig friheden tilbage!

    76-årige Åsa fra Sverige blev erklæret rask efter sit kræftforløb, men ”et sandt helvede” ventede efterfølgende med flere års invaliderende tarmproblemer. Nu har Åsa endelig fået friheden tilbage, efter hun ved en tilfældighed opdagede terapien transanal irrigation.

  3. Et mini-system som er let at lære og let at bruge

    Irma Martens har arbejdet som kontinenssygeplejerske på Proctos Clinic i Bilthoven i over 7 år. Hendes job består primært af, at guide, lære og behandle patienter med tarmproblemer, såsom afføringslækage, forstoppelse og smerte. I dette interview fortæller hun om sit arbejde, hvordan hun motiverer patienter, og hvordan hun forklarer de forskellige behandlingsmetoder.

    CID64146
  4. En rejse gennem helvede

    "Jeg mærkede angsten i maven på forhånd, og så vidste jeg, at det hastede. I dagene op til de her krampe-symptomer kunne jeg gå på toilettet op til ti gange om dagen, men alt, hvad der kom ud, var på størrelse med ærter. Jeg følte, at jeg hele tiden havde brug for at gå på toilettet."

  5. Tarmlækage behøver ikke hindre dig i at leve et aktivt liv

    Efter mange år som økonomi- og finanschef i børsnoterede virksomheder bestemte Sten sig for at stoppe med at arbejde i foråret 2020, selvom han havde flere år tilbage før sin pension. Han følte helt enkelt, at han ville bruge tid på sjovere ting i livet – som at rejse sammen med sin kone, spille golf, svømme og træne. Men først ville han få kontrol over sine toiletbesøg om natten.

    CID52996
  6. Jeg har udfordringer i livet, men jeg er lykkedes – og dét er en god følelse.

    “Jeg plejer at sige, at jeg sprang i en flod og ramte ved siden af …” fortæller Rupert på spørgsmålet om sin tilstand. Rupert Langham fra Storbrittanien pådrog sig en rygmarvsskade for mere end 30 år siden, og han har tacklet det samme spørgsmål en million gange før. Men dagens emne adresseres sjældent – på trods af, at det har en meget stor indvirkning på livet efter en skade: Vi talte med Rupert om blære- og tarmproblemer samt livskvalitet.

  7. 9-årige Ninthe svarer på spørgsmål om TAI:

    Ninthe på 9 år lever med sine forældre og bor i Almelo i Holland. Siden hun blev født, har hun ikke følt trang til at skulle på toilettet. Efter at have forsøgt med utallige terapier og mange hospitalsbesøg, startede Ninthe med tarmirrigation. Ninthe har brugt Navina i næsten et år nu, og hun har ikke haft nogen uheld i skolen.

  8. Jeg fik besked på at ligge i sengen og kateterisere – det hæmmede min frihed

    I 2011 var Brianna ude for en bilulykke, hvor hun pådrog sig en rygmarvsskade, der efterlod hende lam fra hoften og ned. Hun har siddet i kørestol siden ulykken, men det tog 10 år, før hun blev præsenteret for ren intermitterende kateterisering på en praktisk og forståelig måde, hvor hun fandt LoFric Elle, så hun ikke længere var bundet til sengen. Her er hendes historie med egne ord:

  9. Det var en helt ny verden, som åbnede sig!

    61-årige Lennart blev for otte år siden ramt af endetarmscancer. I dag er han sygdomsfri, men følgerne af sygdommen var i en lang periode så stor en hæmsko for ham, at han undgik at spise og måtte skynde sig til og fra job. Lige indtil han blev introduceret til Navina, og han igen kunne leve det liv, han ville.

  10. Det skal et kateter kunne for mig som paraatlet

    Som professionel kørestols-tennisspiller rejser den 32-årige Tina Pesendorfer en hel del. Med en travl trænings- og turneringsplan har verdens nummer 50 brug for fuldt fokus på træninger og kampe. Heldigvis distraherer kateterisering hende ikke længere.

    CID53378
Vis 12 mere