Mange mænd har problemer med at tisse Mænd og RIK

Blæreproblemer hos mænd

Før eller siden vil næsten alle mænd opleve symptomer fra de nedre urinveje (LUTS). For det meste er disse forårsaget af ufuldstændig blæretømning. Genkender du nogen af disse symptomer?

  • Natlige toiletbesøg (nykturi)
  • En svag ståle, når du tisser
  • Hyppig vandladningstrang
  • Urinlækage
  • Sex-relaterede problemer

Du behøver ikke at lide i stilhed

Mænd er mere tilbøjelige til at være tilbageholdende med at søge lægehjælp og lider ofte længe i stilhed. En grund til ikke at søge hjælp er, at disse symptomer ofte opfattes som en normal del af aldring. Dette er ikke altid tilfældet.

Hvis du oplever nogen af disse almindelige blæreproblemer, er det en god idé at starte med at tale med din praktiserende læge. LUTS kan have en stærk indvirkning på dit generelle velbefindende og livskvalitet, det har endda vist sig at øge risikoen for depression.

Den gode nyhed er, at der findes en simpel løsning.

Mænd og ren intermitterende kateterisering

Vi har en vision. Alle mænd med blæreproblemer bør være i stand til at forbedre deres livskvalitet. Ren Intermitterende Kateterisering (RIK) er en fantastisk løsning til mange symptomer og diagnoser, og det involverer hverken medicin eller kirurgi.

Hvis din blære begrænser dig i dit liv, er RIK den næstbedste måde at tømme blæren på, da den minder om den naturlige vandladning. Det er en nem teknik at lære og kan praktiseres overalt. Det hjælper dig med at tømme blæren helt og giver dig kontrol over dit eget velbefindende.

Når du har passeret den første hurdle med at lære en ny rutine, bliver RIK en helt naturlig del af hverdagen, og du får ny frihed til at gøre de ting, du vil.

Forstørret prostata (BPE)

Er du en mand, der oplever vandladningsproblemer og undrer sig over årsagen? Her kan du læse mere om symptomerne på godartet prostataforstørrelse (BPE).

Image of two men biking - to be used with LoFric Origo / BPE campaign

Ren Intermitterende Kateterisering (RIK)

Ren Intermitterende Kateterisering (RIK) er den næstbedste måde at urinere på, fordi det er den måde, der bedst efterligner den naturlige måde at tisse på. I dette afsnit kan du se animationer for at forstå hele proceduren for RIK, downloade kateteriserings-instruktioner og meget mere.