The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X
Children and Transanal Irrigation

Børn og TAI

At opnå kontinens er en vigtig milepæl i et barns liv. Det hjælper barnet med at socialisere sig, være uafhængigt og deltage i daglige aktiviteter. Fækal inkontinens påvirker selvværd, opbygning af selvtillid og social interaktion. Det er noget, der påvirker hele familien.

Forstoppelse hos mindre børn er almindeligt, og i de fleste tilfælde hjælper afføringsmidler og toilettræning. For nogle børn med tarmproblemer kan brug af TAI være en mulighed for at reducere eller helt undgå uheld.

Hvornår

Der er ingen specifikke anbefalinger om, hvornår det er bedst at introducere TAI for børn. De fleste børn er toilettrænet når de er tre år gamle. Et tarmproblem vil blive mere tydeligt i denne alder. Det er bedst, hvis TAI introduceres når barnet er i stand til at samarbejde og forstå processen.

Diagnoser, hvor TAI kan være en behandlingsmulighed

  • Hirschsprungs sygdom
  • Anorektal misdannelse
  • Rygmarvsbrok
  • Funktionel forstoppelse

Tid til at lege

Når barnet har lært proceduren, og kroppen har vænnet sig til det, tager irrigationen normalt mellem 15 og 60 minutter. Hyppigheden for udførelse af TAI for at opnå det bedste resultat er meget individuel. Men én ting er sikkert – det giver mere tid til leg.

Afsnit til forældre

Det kan være svært at leve med tarmproblemer. Det påvirker ikke kun barnet, men hele familiens rutiner og liv. Som forælder kan det være en udfordring at hjælpe et lidende barn. Mange forældre med et barn, der lider af tarmdysfunktion, kæmper alt for længe med ernæring og afføringsregulerende midler, såsom afføringsmidler eller afføringsfortykningsmidler, uden tilfredsstillende resultater. Der findes en brugbar løsning til dit barn. TransAnal Irrigation er en succesfuld behandling for mange børn, som lever med tarmdysfunktion.

TAI genopretter en toiletrutine og hjælper dit barn til at genvinde kontrollen over, hvor og hvornår det skal på toilettet. TAI for børn er en sikker teknik til effektiv tømning af tarmen, som gør det lettere at komme af med afføringen ved at føre lunkent vand ind i tarmen.

Tillad dit barn at være spontan

Som forælder er du en central del af dit barns succes med TAI. Behandlingen kan føles mærkelig eller skræmmende i begyndelsen, og det kan tage noget tid at lære metoden rigtigt. Da fordøjelsessystemet er komplekst, skal der være tid til at vænne sig til nye rutiner. Men det er indsatsen værd i det lange løb. Målet er at gøre det muligt for hele familien at leve et liv uden konstant at tænke på toilettet, men endnu vigtigere, at barnet får lov at nyde sin uafhængighed.