Tips og tricks

Ved at lære hvordan selvkateterisering kan støtte dig, vil du være i stand til at fortsætte med at leve dit liv fuldt ud.

Rejsetips ved brug af katetre

Du kan kontrollere din blære sikkert med RIK både hjemme og på dine rejser. Her har vi samlet nogle råd, så du kan være forberedt og undgå unødvendige forhindringer på din rejse.

Tip 1: Medbring ekstra katetre

Pak altid ekstra katetre. Din hjemrejse kan blive forsinket, eller der kan opstå andre uforudsete hændelser, som kræver flere katetre.

Obs! Medbring ekstra håndsprit. Vådservietter er også gode at have.

Tip 2: Katetre i håndbagagen

Sørg for at pakke ekstra katetre i din håndbagage, hvis du mister resten af din bagage. Det er en god idé at se, om din rejsekammerat også kan medbringe katetre på dine vegne i håndbagagen.

Tip 3: Hvis du løber tør for katetre i udlandet

Tag altid ekstra katetrer med dig for en sikkerheds skyld, når du er ude at rejse. Hvis nu noget uforudset skulle ske. 

Hvis du planlægger et længere ophold i udlandet, skal du selv sikre dig at have katetre nok. Tal med dit sundhedspersonale om at få en større mængde katetre udskrevet, så du enten selv kan tage dem med til rejsemålet eller sende dem derhen inden din afrejse. 

Hvis der skulle opstå en akut situation, så du ikke har tilstrækkeligt med katetre til hele din tur, skal du kontakte dit lokale Wellspect-kontor eller vores hovedkontor. Vi kan sommetider være behjælpelige med et mindre antal katetre. 

Tip 4: Rent vand

Hvis du rejser i lande med dårlig vandkvalitet, kan du medbringe katetre med integreret, sterilt vand. Glem ikke at vaske dine hænder før RIK - og efter!

Følgende LoFric-katetre fås med integreret sterilt vand

LoFric Elle® er et forvædet kateter med et vinklet håndtag. LoFric Sense™, LoFric Origo™, LoFric Primo™, LoFric® Hydro-Kit™ har dertilhørende sterilt vand.

Obs! Hvis vandkvaliteten på din destination er god nok til at drikke, skal du altid bruge koldt vand med lavere risiko for bakterier.

Obs! Hvis vandet i vandhanen ikke er rent, kan du bruge flaskevand. I tilfælde af en nødsituation vil kulsyreholdigt vand også kunne bruges.

Tip 5: Vær diskret

Medbring LoFric-rejsecertifikatet (medicinsk valideringscertifikat)!

Dette forklarer på ti forskellige sprog, hvorfor du bærer katetre i din bagage. Der er også et afsnit på certifikatet, der opfordrer toldvæsenets personale og embedsmænd til at udvise diskretion. Download certifikatet her.

Tip 6: Medicin i udlandet

Hvis du tager medicin, er det klogt at pakke dette i din håndbagage. Vær opmærksom på, at noget medicin kræver visse certifikater. Spørg på dit apotek eller din læge.

Oversigt over alle tips - tjeklisten

  • Jeg har pakket nok katetre
  • Jeg har delt katetrene mellem min håndbagage og min øvrige bagage
  • Jeg har valgt katetre, der er passende for min rejsedestination
  • Jeg har også medbragt håndsprit og vådservietter
  • Jeg har et LoFric-rejsecertifikat med