The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

At informere andre om dit barn

Nogle mennesker vil selvfølgelig tænke på, hvordan det er at være forældre til et barn, der har problemer med at tømme blæren. Nogle vil spørge dig, mens andre ikke vil sige noget. Hvor meget skal du som forælder fortælle, og hvad skal du fortælle?

Det er ganske enkelt op til dig selv, hvad du har det godt med at fortælle. Selv små børn har ret til integritet, privatliv og respekt. Men nogle gange er du nødt til at forklare det, især over for hjælpere, som måske skal deltage i proceduren.

Parents explain needs of their children full width image

Dit barns venner

Små børn stiller spørgsmål, som nogle gange er meget præcise og kræver direkte svar. Hvis du har brug for råd og tips, kan du finde hjælp i vores særlige børnemateriale. Når barnet bliver ældre, kan kateterisering ofte blive et mere følsomt emne. Lad barnet bestemme, hvor meget det vil fortælle sine venner og klassekammerater.

Familie, venner og andre

Wellspect HealthCare har brochurer, som kan være en hjælp, når du vil informere familie, venner eller andre om selvkateterisering. Brochuren beskriver årsagerne til urinvejsproblemer, og hvordan de kan påvirke et barns hverdag. Når du informerer nogen, som skal indføre et kateter i dit barn, skal du også give dem en udskrift af vejledningen i, hvordankateterisering udføres.

Sundhedspersonale

Når du og dit barn går til læge, kan det være en god ide at nævne, at barnet bruger LoFric, især hvis barnet skal afgive en urinprøve. Det højere bakterieniveau i urinen, som er naturligt for personer, der udførerintermitterende kateterisering, kan ellers fejlfortolkes som en urinvejsinfektion og behandles, uden at det er nødvendigt. Sundhedspersonale kan også have adgang til mindre opdaterede oplysninger om kateterisering, end du og dit barn har. Hvis barnet skal på hospitalet og ikke kan udføre selvkateterisering, bør du informere personalet på hospitalet, så de kan sørge for regelmæssig tømning af blæren.