The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

Tjekliste til valg af rigtigt kateter

Når du skal vælge et kateter, er det en god idé at have forberedt et par spørgsmål til din behandler. Denne følgende tjekliste kan hjælpe dig. 

Sikkerhed

Dokumenteret sikkerhed ved langtidsanvendelse: Er der klinisk evidens for, at det kateter jeg skal til at bruge regelmæssigt/dagligt er sikkert ved langtidsanvendelse? Hydrofil overfalde for maksimal komfort og minimal påvirkning af urinrører under kateterisering. Har katetret en hydrofil overflade, der sikrer et glat kateter ved både indføring og udtræk, for at beskytte mit urinrør og give mig størst mulig komfort? Katetrets føjelighed: Er katetret fleksibelt nok til ikke at skade mit urinrør (og eksempelvis forårsage blødning)?

Virkeevne

Kateterlængden (cm) er vigtigt for håndteringen og en komplet blæretømning, så urinvejsinfektioner undgås. Hvilken længde skal jeg have for både at kunne opnå en stabil håndtering og en fuldstændig tømning af blæren, som i sidste ende beskytter mig mod infektioner? Katetrets tykkelse (CH) for mere effektiv tømning: Hvilken tykkelse skal mit kateter være?

Håndtering

Nem håndtering og et godt greb der muliggører non-touch teknik (nedsætter risikoen for kontaminering). Tilbyder dette kateter et godt greb, så jeg opnår en bedre og mere sikker kateterisering?

Livsstil

Skal passe til din livsstil: Vil dette kateter være nemt at integrere i min nværende livsstil? Har det en ophængsfunktion? Har det alle de ting jeg behøver (integreret vand, opsamlingspose, godt greb etc.)?