The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

Kateterisering giver dig kontrollen

Blæreproblemer kan, uanset hvor alvorlige de er, gøre det svært at udføre normale daglige aktiviteter. Kateterisering kan være en stor hjælp på forskellige måder.

Når du bruger intermitterende katetre, betyder det, at du kan tømme blæren på forskellige tidspunkter af dagen – fuldstændig som hvis du kunne lade vandet på almindelig vis. Det betyder, at du kan følge en normal rutine, og det er vigtigere, end det umiddelbart lyder. Med et godt engangskateter kan du hurtigt, nemt og bekvemt indføre kateteret. Andre behøver ikke at vide noget om det. 

Når du bruger kateter, kan du også tømme blæren helt, så der er minimal risiko for lækage. Mange mennesker med blæreproblemer bryder sig ikke om at gå ud, hvis der er lækager, som kan lugte.Selvkateterisering kan være en del af løsningen. Fuldstændig tømning af blæren er naturligvis også ud fra et medicinsk synspunkt bedre for dig. 

Utilstrækkelig tømning af blæren om aftenen er en almindelig årsag til søvnproblemer. Når du begynder at kateterisere, kan du tømme blæren helt hver aften før sengetid, og du vågner ikke op, fordi du føler trang til vandladning. 

Engangskatetre kan også påvirke et andet aspekt af dit liv, nemlig dit sexliv. Bare det, at du kan gøre noget ved urinproblemet, øger chancerne for bedre seksuel funktion. Og dit humør vil også være bedre. Engangskatetre betyder også, at du ikke skal være flov over et permanent kateter, eller være bekymret for, at det kommer i vejen.

wellspect why cic full width

Fordele ved Ren Imtermitterende Kateterisering (RIK)

Hvis du har tilstrækkelig motorisk funktion til at håndtere et kateter, er selvkateterisering en sikker og bekvem måde at tømme blæren på, uanset hvilken tilstand du har. Målet med kateterisering er at forbedre din livskvalitet ved at give dig bedre kontrol over blæren. Samtidig forebygger det nyreskader og komplikationer som resturin og urinvejsinfektioner.

Mange mennesker bruger selvkateterisering hver eneste dag. Og de vil fortælle dig, at der er mange fordele ved kateterisering:

  • Det er nemt og sikkert, og selvom det føles lidt mærkeligt i begyndelsen, gør det ikke ondt 

  • Det tømmer blæren helt og forhindrer dermed tilbageløb af urin, som kan beskadige nyrerne 

  • Det forhindrer resturin og mindsker dermed risikoen for urinvejsinfektioner 

  • Det tømmer blæren helt, og der er derfor ikke risiko for urinlækage 

  • Du bestemmer, hvornår og hvordan du vil tømme blæren 

  • Det kan være med til at give dig uafbrudt nattesøvn 

  • Du vænner dig hurtigt til det, så det bliver mere som almindelig vandladning 

  • Bedre livskvalitet! Du behøver ikke at bekymre dig om pinlige lækager, eller hvordan du skal klare dig uden for hjemmet