The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a professional?

X

Hvad er TAI?

TAI – TransAnal Irrigation – er en veldokumenteret behandling.

TransAnal Irrigation (TAI) er en teknik til effektiv tømning af tarmen. Det er en proces, der letter udtømningen af afføring fra endetarmen og den nederste del af tyktarmen, ved at vand løber ind i tarmen. 

TAI bidrager til at forebygge forstoppelse og inkontinens og genopretter desuden en forudsigelig tarmfunktion. Behandlingen giver patienten kontrollen over tid og sted for afføring tilbage. Det betyder, at brugeren kan lægge planer og leve et spontant liv.

TAI er en effektiv teknik

Selv om TAI er dokumenteret effektiv, opfattes de nuværende løsninger som komplicerede, og mange mennesker giver op, inden behandlingen har haft mulighed for at vise sig effektiv. De aktuelle løsninger har vist sig svære at anvende for brugere med dårlige motoriske færdigheder. TAI kan reducere både fækal inkontinens og forstoppelse og ligeledes reducere den tid, der anvendes på toiletbesøg. Den kan også fremme uafhængighed af omsorgspersoner ved behandling af tarmen.

Hvad TAI gør

Regelmæssig irrigation af tarmen tømmer tyktarmen og endetarmen så effektivt, at tarmen forbliver tom indtil næste irrigation. Dette forebygger fækal inkontinens og giver samtidig personen kontrol over tid og sted for afføring. Desuden skaber tilførslen af vand også en massebevægelse fra den opadstigende del af tyktarmen, som forebygger forstoppelse.

En markant fordel ved TAI-behandling er reduktionen af den tid og energi, der kræves til effektiv tømning af tarmen.

References:

Emmanuel A et al Spinal Cord 2013; 51(10):732-8
Emmanuel A. Spinal Cord 2010;48(9):664-73
Christensen P et al. Dis Colon Rectum 2009; 52: 286-92
Christensen P et al. Gastroenterology. 2006;131:738-47
Del Popolo G et al. Spinal Cord 2008;46:517-22 
Faaborg PM et al. Spinal Cord 2009;47:545-9