The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X
Smiling HCP Banner

Hvad er TAI?

De fleste af os bekymrer os ikke over at have afføring. Det er imidlertid ikke nemt for alle at have afføring. Når det bliver et problem, enten i form af at bruge for lang tid på toilettet eller i form af lækage, kan TransAnal Irrigation (TAI) være en behandlingsmulighed.

Hvordan fungerer det?

Et rektalkateter med en ballon eller en kegle (uden ballon) indføres i endetarmen. Ballonen oppustes i endetarmen og holder katetret på plads, mens vandet tilføres. Dette sætter gang i tarmbevægelserne (peristaltikken), der bevæger afføringen mod endetarmen. Når vandet tilføres og katetret fjernes, kan tarmen tømmes. Proceduren udføres på toilettet. 

Hvis du udfører denne procedure regelmæssigt, tømmes tarmen effektivt, og tarmen forbliver tom indtil den næste irrigation. Dette giver dig mulighed for at vælge tid og sted for afføringen. Du genvinder kontrollen og uafhængigheden til at leve det liv du ønsker, uden at være bange for at opleve uheld.

Hvem er det regnet til?

Behandling med TAI er en mulighed, når andre behandlinger såsom medicin, kostændringer og ændrede drikkevaner ikke har hjulpet. Sundhedspersonalet træffer altid den endelige beslutning om, hvorvidt TAI passer til dig.

Danielo Dog Banner

Få succes med TAI

Faktorerne for at lykkes med TAI er:

  • Motivation
  • Realistiske forventninger 
  • Giv dig tid til at lære og omstille dig (initieringsperioden)

Vær forberedt, og giv dig selv tid til at vænne dig til de nye rutiner. Sæt en realistisk tidshorisont. Det kan tage op til 12 uger for dig at finde den optimale irrigationsrutine og få et tilfredsstillende resultat.

Når initieringsperioden er forbi, og du har fundet en rutine, der fungerer for dig, kan det være tilstrækkeligt med irrigation hver anden dag, men dette er meget individuelt. Din krop skal vænne sig til behandlingen. Hav tålmodighed, og det vil være det værd.