Sådan fik jeg reduceret antallet af urinvejsinfektioner

Niko Sommer har ét mål: At vinde en medalje ved de paralympiske lege i vintersport i 2026. Han kombinerer foredrag og seminarer med træning og cykling på Leopold Franzens Universitet i Innsbruck i Tyskland. Og træning er meget nemmere på pisterne, når man har den rigtige type kateter.

I 2017 var den 16-årige Niko Sommer ude for et alvorligt uheld under en træning på skipisterne, hvor han blev rygmarvsskadet. Ren intermitterende kateterisering (RIK) har siden været en essentiel del af hans liv.

- Tidligere, når jeg var på ski, var kateterisering altid det store problem, fortæller Niko.

Men efter at have prøvet det hydrofile kateter LoFric Origo™ fra Wellspect fandt han nogle fordele, der gjorde en reel forskel.

- De bliver ikke kolde så hurtigt, så jeg kan altid bruge dem, siger den 21-årige Niko.

Det var i et interview for noget tid siden med Martin Schenk, leder af Rollt. Magazine, at Niko blev introduceret til Wellspects produkter og selv prøvede dem.

Først bemærkede jeg, at kateteriseringen tog lidt længere tid end med mit tidligere produkt, men jeg oplevede også betydeligt færre urinvejs- og blæreinfektioner.

- Og så begyndte evnen til helt at tømme blæren og selve blæremuskelaturen at blive bedre, fortsætter han.

Niko husker, at han efter omkring et år fik en urologisk undersøgelse og blev spurgt, om han havde gjort noget anderledes – for hvad var årsagen til hans forbedring af blærens tilstand? Den åbenlyse ændring Niko havde lavet var at begynde at bruge LoFric Origo, så det stod klart for ham, at forbedringen måtte skyldes Wellspects produkter.

Niko følte, at længden og charrière-størrelsen (tykkelsen af røret) på LoFric var meget bedre tilpasset hans anatomi, og den glatte overflade på katetrene, Urotonic Surface Technology, sammen med den berøringsfri teknik, som LoFric Origo tilbyder, var medvirkende faktorer til hans forbedring af blærens sundhed.

Niko forklarer:

- I starten kan håndteringen være uvant og tage lidt mere tid. Men du bør selv observere, om din krop har det bedre eller bliver hjulpet af det.

Selv bemærkede han også i det lange løb, at processen med at kateterisere med Wellspect-produkter er lige så hurtig som med hans tidligere produkt. "Desuden," tilføjer Niko, "føles alt nyt lidt usikkert i starten."

Nico Sommer 

Læs mere om opstart på RIK her

Emner: