The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

Sundhed

Det kan siges med én sætning: Det, der er vigtigst for din sundhed og dit velbefindende (af de ting, som du selv har indflydelse på), er regelmæssig motion, at sove godt, en varieret kost, daglige rutiner, pauser til afslapning og hvile, socialt samvær med mennesker du holder af, og et moderat alkoholindtag. Alligevel kan det være svært at efterleve.

Dette råd gælder for alle, uanset om de har et handicap eller ej. Men hvis du har et fysisk handicap eller en sygdom, som påvirker din mobilitet, er din livsstil endnu vigtigere. 

Vi bad Spinalis-stiftelsens sundhedscoach om nogle tips og gode råd om gode vaner til et liv med større energi og kvalitet.

long term urinary health full width

Sunde urinveje på lang sigt

Det er vigtigt at tænke langsigtet. Tørre katetre medfører smerter, når de udtages, og kan beskadige urinrøret. Med tiden bliver der flere og flere små traumer, som kan udvikle sig til egentlige komplikationer, f.eks. urinvejsinfektioner og strikturer. 

Komplikationer som urinvejstraumer, strikturer og urinvejsinfektioner (UVI'er) er måske ikke noget, man lægger mærke til lige med det samme. Husk at vælge det rigtige kateter – lige fra starten – for at sikre sunde urinveje på lang sigt.