The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

Parforhold

Blæreproblemer kan, uanset graden, gøre det svært at udføre normale daglige aktiviteter. Det kan være en belastning for et parforhold, men en vanskelig situation kan også styrke det. Prøv at håndtere personlige udfordringer (stress eller tristhed) som et par. Denne tilgang kan øge jeres samhørighed og styrke kærligheden. 

Blæreproblemer kan også hindre dig i at indlede et nyt forhold. 

Dette afsnit omhandler seksualitet og familieliv.

relationships full width

Et bedre sexliv

Mennesker med blæreproblemer oplever også ofte tilsvarende påvirkning af deres sexliv. Det er ikke nemt at være i humør til sex, hvis du ikke har selvtillid, eller hvis du er bekymret for lækager eller for at blive flov. Der kan også være fysiske udfordringer, der hindrer dig i et godt sexliv.

Den gode nyhed er, at intermitterende kateterisering kan være en enkel og effektiv metode til at få sexlivet tilbage på sporet. Kateterisering er med til at forhindre lækager og ubehag, og det kan give dig mere selvtillid. For folk, som bruger permanent kateter, vil skift til intermitterende kateterisering gøre en stor forskel. 

Kort sagt kan intermitterende katetre frigøre dig fra nogle af barriererne for et sundt sexliv, uanset hvilket urinvejsproblem du har. Du kan være mere spontan, dit overordnede fysiske helbred vil få dig til at have det bedre med sex, og du behøver ikke at bekymre dig om at blive flov.


Familieliv

Familieliv

Når du finder ud af, at du lider af en uhelbredelig sygdom, eller når du bliver svært skadet, er et af dine første spørgsmål sandsynligvis, om du vil være i stand til at have sex igen. Men nogle spørgsmål kan være af mere filosofisk karakter. Finder jeg én at dele livet med? Går min mand eller kone fra mig nu? Vil jeg være i stand til at stifte familie? 

Klik her for at møde Mikael og Sarah, som stiftede familie mod alle odds. Én ting er sikkert – der er helt andre udfordringer med små børn, når far sidder i rullestol. Men der er innovative løsninger på de fleste af dem! 

Besøg også SCI parenting – et websted fra Spinalis-stiftelsen om at være forælder, som også omhandler fertilitet, graviditet og fødsel.