The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X
male tourist in sun travel tips full width

Tryghed på rejsen

Rejsetips til dig, der anvender kateter

Du kan tømme blæren på sikker vis med RIK både hjemme og på rejser. Hér har vi samlet en række gode råd, så du trygt kan tage afsted på rejse uden at skulle bekymre dig om dit vandladningsproblem.

1. Medbring ekstra katetre

Pak altid rigeligt med katetre – flere end du forventer at få brug for de dage, du er på rejse. Din hjemrejse kan blive forsinket, eller der kan opstå andre uforudsete hændelser, der gør, at du får brug for ekstra katetre. 

Strækker din rejse sig over en længere periode, kan man ofte sende størstedelen af katetrene som medicinsk udstyr uden beregning (som almindelig bagage). Ring i god tid til luftfartsselskabet og forhør dig om mulighederne for at afhjælpe netop din situation.

Tip! Medbring altid hånddesinfektionsmiddel. Vådservietter er også praktiske at have med.

2. Katetre i håndbagagen

Sørg for at have rigeligt med katetre i håndbagagen i tilfælde af, at luftfartsselskabet mister din øvrige bagage. Det kan være en god idé at tjekke de gældende regler for håndbagage med selskabet. Det kan også være en god idé at undersøge, om din rejsepartner også kan tage nogle katetre med til dig i sin håndbagage. Når du medbringer medicinsk udstyr i flyet til et par dage, er det oftest muligt for luftfartsselskabet, at tilføje vægten på bookingsedlen som gratis ekstravægt – ring i god tid til luftfartsselskabet og forhør dig om mulighederne.

3. Katetre med til udlandet

Det kan være svært at få fat på engangskatetre i udlandet, så tænk over at tage rigeligt med dig, så du kan klare dig på hele rejsen.

4. Rent vand

Hvis du rejser til lande, hvor vandkvaliteten ikke er så god som i Danmark, bør du på din rejse anvende katetre med integreret, sterilt vand for at undgå urinvejsinfektioner. Husk at vaske hænderne både før og efter kateterisering.

Følgende LoFric katetre er alle pakket med sterilt vand:
• LoFric®  Sense™ (pakket med 10 ml sterilt vand)
• LoFric®  Origo™ (pakket med 14 ml sterilt vand)
• LoFric®  Primo™ (pakket med 14-16 ml sterilt vand)
• LoFric®  Hydro-Kit™ (pakket med 17,5 ml sterilt vand)

Tip! Hvis vandkvaliteten er i orden, er det stadig vigtigt at huske, at bruge koldt vand til katetrene, da risikoen for bakterier er mindre ved koldt vand end ved varmt vand.

Tip! Hvis vandhanevandet ikke er af tilstrækkelig kvalitet, kan du anvende vand på flaske. I mangel af bedre, kan kulsyreholdigt vand bruges. (Vær opmærksom på, at dit flaskevand er en autoriseret aftapning).

5. Diskretion på rejsen

Medbring et LoFric Rejsekort (Medical Validation Certificate), der på ti sprog beskriver, hvorfor du har katetre med i din bagage. Rejsekortet opfordrer også told- og sikkerhedspersonalet til at udvise diskretion. Download Rejsekortet her.

6. Medicin med til udlandet

Hvis du tager medicin, bør du ligeledes medbringe denne i din håndbagage. Vær opmærksom på, at bestemte typer medicin kræver pillepas/medicinattest. Spørg på apoteket eller hos lægen.

Tjekliste

  • Jeg har pakket rigeligt med katetre
  • Jeg har fordelt mine katetre i håndbagagen og den øvrige bagage
  • I mit valg af medbragte katetre har jeg taget højde for vandkvaliteten på min destination
  • Jeg har hånddesinfektionssmiddel og vådservietter med i håndbagagen
  • Jeg har medbragt mit LoFric Rejsekort (Medical Validation Certificate)

 

LoFric® er et registreret varemærke, der tilhører Wellspect HealthCare.