The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

Få kontrol efter tarmoperationen

Hvad er LARS? (Low Anterior Resection Syndrome)

Hvad er LARS? (Low Anterior Resection Syndrome) LARS er flere symptomer eller problemer, som du kan opleve i varierende grad efter endetarmskræft. Tarmfunktionen vil aldrig være helt den samme, som inden en operation, men de fleste vil stadig have en acceptabel funktion. Wellspect tilbyder flere produkter som kan hjælpe med at kontrollere eventuelle symptomer og give dig kontrollen tilbage efter en tarm operation. Vi har samlet information på denne side, som kan hjælpe dig med at finde den løsning, som fungerer bedst for dig. 

Hvordan kan LARS symptomer behandles?

Der er flere behandlingsmuligheder, fra simple til mere komplicerede, som kan kombineres eller anvendes alene.

  • rådgivning
  • diæt
  • medicinering
  • tømmeteknikker
  • toilettræning
  • bækkenbundstræning
  • transanal irrigation (TAI)
  • hjælpemidler
  • perifer tibial nervestimulation(PTNS) og sakral nervestimulation (SNS)

Behandlingen skal tilpasses dine behov. Gå i dialog med sundhedspersonalet omkring dine symptomer. Der er hjælp at få.

Transanal irrigation (TAI)

Transanal irrigation (TAI) er en behandling som effektivt tømmer den nedadgående del af tarmen, ved at føre lunkent vand ind i endetarmsåbnigen. Vandet stimulerer de peristaltiske bevægelser i tarmen, hvilket effektivt hjælper med at tømme tarmen. Med Navina Systems er der altid en mulighed for at finde en løsning som passer til dine behov efter tarm operationen. Behandlingen har vist sig effektiv for 8 ud af 10 patienter med større LARS problemer (Cura Pales, et al., 2019; Enriquez-Navascues et al., 2019)

Ikke flere uheld

Opstart med TAI er ikke en hurtig løsning og vil kræve engagement og tålmodighed fra din side. Når tilvændigssperioden er overstået og din tarm har vænnet sig til behandlingen er målet ofte at irrigere hveranden dag og være kontinent imellem. Målet med TAI er at genoprette en regelmæssig tømning og velfungerende tarm, så du kan leve et mere normalt liv og få kontrol. Tal med sundhedspersonalet om Navina Systems.

Download ‘Hvad er LARS? Få kontrol efter tarmoperationen’
Navina Systems inkluderer blandt andet verdens første transportable og elektroniske Transanal Irrigation (TAI) system. Men det slutter ikke her. Navina Systems indeholder desuden en manuel kontrolenhed til dem, der foretrækker en manuel pumpe og er en komplet løsning med rektalkatetre i forskellige størrelser og former. Både Navina Smart og Navina Classic er udviklet med brugeren i fokus og er enkle at anvende og håndtere, tømmer effektivt tarmen og har en høj brugertilfredshed.