The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

LoFric er blevet grønnere

Vores seneste skridt mod mere bæredygtig sundhed er en ny og grønnere fremstillingsproces af LoFric.

I Wellspect tager vi vores miljøansvar alvorligt. Derfor arbejder vi løbende på forbedringer for at minimere miljøpåvirkningen fra vores produktion og ydelser.

Som en del af denne mission har vi forbedret vores LoFric belægningsproces på vores produktionssted i Sverige. Det betyder, at vi bruger mindre vand, mindre energi og færre kemikalier under fremstillingsprocessen. Vi fortsætter med at fremstille de samme produkter af samme høje kvalitet som før, men med mindre miljøpåvirkning.

Mindre vand
Den nye belægningsproces bruger 98 % mindre vand og udleder kun en minimal mængde spildevand.

Færre kemikalier
Den nye belægningsproces kræver færre kemikalier og et andet opløsningsmiddel. Det nye opløsningsmiddel er det mest miljøvenlige alternativ til processen.

Det er stadig et LoFric
Den nye proces og vores unikke Urotonic Surface TechnologyTM er blevet grundigt testet og valideret i henhold til standarderne.

LoFric Just Got Greener Web Image

Flere fakta

Wellspect har en omfattende plan, der skal sørge for, at vi gør en reel forskel for en bæredygtig fremtid. Vi bruger allerede 100 % vedvarende elektricitet og 99,7 % fjernvarme på vores Mölndal-site.

Livscyklusanalyser er blevet udført på LoFric serien, og vi har i mange år brugt en PVC-fri plast kaldet POBE, som for eksempel har en 35 % mindre miljøbelastning sammenlignet med polyurethan.

Hvorfor har Wellspect valgt at ændre fremstillingsprocessen?
Vi arbejder løbende på forbedringer for at minimere miljøpåvirkningen af vores arbejde, produkter og ydelser. Dette er en vigtig del af denne mission.

På hvilken måde er den nye proces bedre for miljøet?
Den nye proces kræver færre kemikalier og bruger et 100 % vedvarende opløsningsmiddel. Desuden bruger den 98 % mindre vand og udleder en minimal mængde spildevand, hvilket minimerer miljøpåvirkningen.

Påvirker ændringen udvalget af LoFric produkter?
Forbedringerne er implementeret på vores Mölndal-site og gælder for alle produkter, der produceres der. Disse er: LoFric Elle, LoFric Origo, LoFric Sense, LoFric Hydro-Kit og LoFric Primo.

LoFric Elle, som er vores seneste nye produktinnovation til kvinder, der blev lanceret i 2019, er blevet produceret med den nye belægningsproces fra begyndelsen.

Resten overføres til den nye, mere miljøvenlige belægningsproces. Overgangen vil foregå i 2020-2021 og er allerede sat i gang for LoFric Origo og LoFric Sense.