The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

Bæredygtighed

"Når jeg tænker på bæredygtighed, er der tre centrale ord, der skiller sig ud – balance, respekt og miljøaftryk."

Svenn Poulsen, Group Vice President Wellspect HealthCare og  bestyrelsesformand for Dentsply IH AB.

Hos Wellspect arbejder vi ud fra en holistisk tilgang, hvor de miljømæssige, sociale og økonomiske aspekter af vores forretning, er indbyrdes afhængige og afgørende for vores succes. Vi bruger vores ressourcer effektivt og ansvarligt, og arbejder på at gøre en reel forskel nu og i fremtiden.

Bæredygtighedsstrategi

Dentsply IH AB, som omfatter Dentsply Sirona Implants og Wellspect Healthcare, arbejder for et bæredygtigt samfund, hvor en holistisk tilgang, miljømæssige, sociale og økonomiske aspekter er indbyrdes afhængige og afgørende for resultatet. Vi bruger vores ressourcer effektivt og ansvarligt, og arbejder på at gøre en reel forskel for nuværende og kommende generationer.

Som en førende sundheds- og tandimplantatvirksomhed er vi:

Proaktive, i forhold til miljøet. Vi tager vores ansvar alvorligt og fremmer udvikling og implementering af processer og teknologier med så lille indvirkning som muligt på miljøet. Vi reducerer miljøpåvirkningen ved at bruge principperne for at reducere, genbruge og genanvende. Vi bruger livscyklusanalyser til at reducere vores produkters miljøpåvirkning. 

Omsorg, når det kommer til at beskytte vores medarbejderes sundhed og trivsel. Vi ønsker, at vores medarbejdere skal føle sig trygge og glade på arbejdet og have mulighed for at udvikle sig, både fagligt og som enkeltpersoner. Vores arbejdsmiljø skal være præget af åbenhed, og alle mennesker skal behandles ens og med respekt. Ingen medarbejder bør lide af sygdom, eller skade på grund af arbejdet. Vi forbedrer konstant vores arbejdsmiljø, både organisatorisk, socialt og fysisk.

Vi overholder alle gældende statslige krav og andre forpligtelser, som vi har indgået. Vi driver vores forretning ud fra et bæredygtighedsperspektiv og har retningslinjer for miljø, sundhed og sikkerhed, i alle dele af organisationen og værdikæden. 

Vi har forpligtet os til løbende forbedringer for en bæredygtig fremtid. Løbende forbedringer er et must for os, til at være i stand til at tage vores samlede ansvar og styrke vores konkurrenceevne. Gennem åbne dialoger med vores interessenter kan vi se, hvilke forventninger de har til os som virksomhed, og hvordan vi kan udvikle og forbedre os. Vi udfører materialeanalyser for at finde ud af, hvilke bæredygtighedsaspekter der skal prioriteres. Vores processer sikrer, at vi respekterer menneskerettighederne og modvirker korruption, det samme gælder for vores partnere. Vores ansvar som virksomhed handler om respekt for de mennesker, der lever nu, for dem, der levede før os og for de kommende generationer.

Vores fokusområder

Vi arbejder aktivt med bæredygtighed på mange områder. For at hjælpe med at strukturere og afklare vores arbejde, blev der etableret fire fokusområder.

  • Godt helbred og velvære
  • Sikker, engageret og inspirerende arbejdsplads
  • At blive klimaneutral
  • Bæredygtig produktion gennem hele værdikæden