Det var meningen, at jeg skulle være glad, efter jeg blev kræftfri, men livet var et helvede

Jeg var bare i midt 30’erne, mor til små børn og med en lovende karriere da jeg opdagede at der var blød i min afføring. Der var ikke tid til bekymringer. Efter et stykke tid begyndte det at gøre ondt. Så jeg henvendte mig til min læge. Efter bare få uger var jeg blevet diagnosticeret med kræft og havde gennemgået en operation.

assetstream-Oct-05-2021-05-52-21-63-AM

Hele mit liv blev vendt på hovedet. Jeg fik en stomi, en pose på maven, og derefter skulle mit fokus være på at hele, vænne mig til et nyt liv og tage mig af mine børn.

Da kræften var væk og jeg var kommet mig helt, blev stomiposen fjernet – og jeg var i stand til at tømme tarmen naturligt igen. Men det var meget sværere end inden operationen. Musklerne virkede ikke og jeg led af afføringslækage – hvilket var en stor kilde til uro. Jeg anvendte bleer og forsøgte at gemme dem under mine bukser på arbejdet. Jeg var ofte væk fra jobbet og til sidst blev jeg sygemeldt på grund af en depression.

Forventningen til mig var: “Vær’ glad, kræften er væk”, men hele mit liv handlede nu om afføring og bekymringen for afføringslækage

Det var ikke bare min mave, som ikke fungerede; min vagina blev tør og jeg kæmpede ofte med svampeinfektioner. Mit sexliv ophørte fuldstændigt i flere år. Jeg tabte mit hår og følte mig gammel og grim. Det var hjerteskærende ikke at kunne deltage når mine børn spillede fodbold. Men risikoen for afføringslækage, mens jeg stod ved siden af andre børns forældre, var for afskrækkende. Min læge foreslog forskellige diæter og analpropper, men mit liv gik bare ned ad bakke. Forventningen til mig var: ”Vær’ glad, kræften er væk”, men hele mit liv handlede nu om afføring og bekymringen for afføringslækage.

Min fysioterapeut spurgte mig, hvordan jeg egentlig havde det, og bemærkede at min fysiske tilstand var dårlig. Jeg brød sammen og fortalte hende lige ud af posen om min nuværende situation. Jeg vil aldrig glemme de ord hun sagde. “Men Susan, der er hjælp at få, du behøver ikke leve sådan her”.

Der er hjælp at få, du behøver ikke leve sådan her

Hun hjalp mig med en henvisning til en specialist i Gastroenterologi. Jeg blev introduceret til TAI – Transanal Irrigation; vand føres ind i tarmen og tømmer tarmen for afføring, medicin er ikke nødvendig. Først blev jeg nervøs på grund af alle slangerne, men da jeg lærte teknikken var det faktisk ikke sværere end som så. Jeg valgte et elektronisk system som gemte mine indstillinger og hjalp mig med at optimere og automatisere processen.

I dag anvender jeg TAI dagligt og mit liv er fuldstændig forandret til det bedre. Nu kan jeg leve igen, kræften er væk; jeg er begyndt at arbejde på halvtid og kan nu køre mine børn og deres venner til træning og kamp.

Jeg har helt enkelt fået mit liv tilbage med noget så simpelt som TAI.

Download vores brochure om LARS

Historierne er virkelige. Men navne og billeder kan være udskiftet for at beskytte fortælleren. Tak for din forståelse.

Emner: