ACCT med fokus på børn: Fantastisk mulighed for at få den nyeste viden med hjem

Tidligere i februar havde vi på Wellspects hovedkontor i Mölndal glæden af at afholde endnu et ACCT-møde – denne gang med fokus på blære- og tarmproblemer hos børn. Med deltagelse af sundhedspersonale fra hele Sverige var der stor interesse, godt humør og masser af erfaringsudveksling på kryds og tværs.

Tidligere i februar havde vi på Wellspects hovedkontor i Mölndal glæden af at afholde endnu et ACCT-møde – denne gang med fokus på blære- og tarmproblemer hos børn. Med deltagelse af sundhedspersonale fra hele Sverige var der stor interesse, godt humør og masser af erfaringsudveksling på kryds og tværs.

Mødet var delt op på to dage – den ene dag med fokus på blæren, og den næste dag med fokus på tarmen. Her var dygtige forelæsere på plads til at fortælle om den nyeste forskning, give inspiration til nye behandlingsmetoder og med oplæg med plads til debat og diskussion blandt de 50 deltagere.

Deltagerne var ihærdige og fulde af spørgelyst, hvilket gav nogle rigtigt givende dikussioner i både plenum, i kaffepauserne og til aftenens fælles middag

Det giver ligesom et kick at være med til de her ACCT-møder. Vi møder så mange kollegaer fra hele landet, som vi ellers ikke har muligheden for at tale med.

- Som uroterapeuter arbejder vi jo meget selvstændigt, så det her er en fantastisk mulighed for at udveksle erfaringer, få nye idéer og generelt lige tænke efter, hvordan vi gør tingene hos os, og hvordan man eventuelt kunne gøre det anderledes i fremtiden, siger Agneta Sandberg, der er uroterapeut fra Barnkliniken Centralsjukhuset Karlskrona.

- Der er mange emner på programmet, som er rigtig spændende, og som jeg har set frem til at høre. Den nyeste forskning og de nyeste behandlingsmetoder er virkelig noget, jeg kan tage med mig hjem, samt alle de tips og tricks jeg får fra mine kollegaer, tilføjer uroterapeuten, der også selv var på talerstolen for at tale om fordelene ved RIK i forhold til knapp.

Vil du læse mere om vores ACCT-møder?

FOTO: Agneta Sandberg og Jens Larsson var to af de uroterapeuter, som var rigtig begejstrede for at deltage i ACCT-mødet i Mölndal.

En anden, som også havde glæden af at være både forelæser og deltager på ACCT-mødet, var Jens Larsson, der er uroterapeut på Barnkliniken på Skånes Universitetssjukhus i Lund. Han holdt en forelæsning om forskellige målemetoder til urinstrøm, og også her var spørgelysten stor.

Jens Larsson er en af dem, der har fået Wellspects støtte til sit forskningsprojekt om alarmsystemer til børn, der lider af enures (børn, der tisser i sengen). Selvom hans forelæsning ikke var direkte koblet til forskningsprojektet, så fik han fortalt en hel del om projektet i pauserne mellem de programsatte forelæsninger.

Vi har allerede nu været ude og fortælle om forskningsprojektet – faktisk var vi helt i Taiwan for at præsentere vores resultater, fortæller Jens Larsson.

Kort fortalt handler forskningsprojektet om at undersøge, hvorvidt børn og deres familier kan håndtere et alarm-system til sengen lige så godt, hvis de selv har købt det, som hvis de havde fået det gennem sundhedsssytemet og fået støtte derfra.

-  Vores projekt har vist, at der er større risiko for at stoppe behandlingen undervejs, når man køber alarmen selv. Men hvis man kigger på dem, der fuldfører behandlingen, så er der lige så stor chance for at lykkes med behandlingen uanset om man har købt selv eller fået hjælp fra sundhedssektoren. Det kom vi frem til, fortæller Jens Larsson.

Hvis du også har et forskningsprojekt i tankerne, kan du fra 1. april ansøge om Wellspects stipendium.

Læs mere om Wellspect støttet forskning her