Denne side benytter cookies. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre.
XTilbudsgiver skal foretage et systematisk miljøarbejde inden for virksomheden.. Certificerede tilbudsgivere skal vedlægge dokumenter, der underbygger dette arbejde, i form af certifikat i henhold til danske standarder (fx ISO) eller tilsvarende, beskrevet i fritekstsvar.
Der skal anmodes om dokumentation for leverandørens og underleverandørens miljøprogram.
Blærefunktion/hydrofile urinkatetre
For så vidt angår dette produktområde, er der i de sidste par år gjort mange fremskridt med hensyn til udvikling af produkter i mindre miljøbelastende materialer. Dette gør, at man i dag kan stille krav til produkterne ved indkøb, så REACH-forordningen følges.
Spørg derfor efter:
Tarmdysfunktions-/irrigationsprodukter
Invasive dele af produktet, der kommer i kontakt med brugerens slimhinde, må ikke indeholde særligt farlige stoffer, som f.eks. de omdiskuterede ftalater, der er omfattet i REACH-kemikalieforordningen.
Hvilken mærkning og information der findes på medicinsk udstyr i EU, er overvejende lovreguleret af MDD 93/42/EØF af 14. juni 1993 om medicinsk udstyr og ligeledes af Sundhedsstyrelsens (tidl. Lægemiddelstyrelsen) bestemmelser. Mærkning af emballage og produkter er også lovreguleret i Bekendtgørelse om medicinsk udstyr (1993:584) og ved forordning (1993:876) om medicinsk udstyr.
I forbindelse med indkøb bør man kun stille krav i det omfang, at ovenstående opfyldes med hensyn til information om og mærkning af produkter, da man ellers risikerer at stille modstridende krav.
Som førende global leverandør af innovative produkter og tjenester inden for blære- og tarmdysfunktion er vi ISO-certificerede i henhold til ISO 14001 og auditeret af tredjeparter.
Vores fælles mål inden for miljø, sundhed og sikkerhed er, at vi vil være:
vores produkter skal være sikre for vores brugere. Desuden skal de være designet til at minimere miljøpåvirkninger gennem hele deres livscyklus, fra materialevalg og produktionsmetoder til håndtering af brugte produkter. For at opnå dette træffes alle beslutninger under udviklingsprocessen under hensyntagen til livscyklusperspektivet.
For at minimere vores negative miljøpåvirkning vurderer vi løbende de kemikalier, vi bruger. Vores mål er at erstatte så mange farlige kemikalier som muligt med andre mindre skadelige, der er lige så effektive. Allerede tidligt i arbejdet med udviklingen af nye produkter vurderes det, hvilke kemikalier eller typer af materialer der skal eller bør udelukkes baseret på retningslinjer, såsom REACH og listen over farlige stoffer. De potentielt farlige kemikalier, der anvendes, er i meget små mængder, og i mange tilfælde anvendes de kun i laboratoriemiljøer.
Wellspect HealthCare er per definition en såkaldt downstream-bruger af kemikalier, da vi fremstiller produkter, der indeholder kemiske stoffer. Vi har kortlagt de vigtigste materialer og stoffer, vi bruger, for at sikre at vores leverandører har indsendt forhåndsregistrering og efterfølgende opdatering for samtlige stoffer. Denne proces er ligeledes kontinuerlig, så kan opdage nye stoffer på eksempelvis listen over farlige stoffer. Vi har ikke modtaget nogen signaler om, at der er risiko for, at nogen af de stoffer eller materialer, der anvendes i dag, vil blive fjernet fra markedet på grund af REACH-kravene.
Om os
Legal information
Wellspect HealthCare
Wellspect APS
Maglebjergvej 10
2800 Kongens Lyngby
Denmark
Telefon 43 62 43 32
©2023 Wellspect HealthCare, a Dentsply Sirona Company. All rights reserved.