The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

Motivation og tålmodighed er afgørende, når man begynder med TAI

Vær forberedt, og giv dig tid til at ændre vaner – både mentalt og fysisk – og til at lade tarmen tilpasse sig dine nye rutiner. Du skal også bruge tid på at finde frem til de bedst mulige behandlingsparametre.

Hvor lang tid tager det, før TAI er effektivt?

Det er vigtigt at have realistiske forventninger til, hvad TAI kan gøre for dig, og hvor længe det kan tage at opnå tilfredsstillende resultater. En indsats på 4-12 uger er nødvendig for at stabilisere tarmen og oparbejde en god, personligt tilpasset afføringsrutine.

Giv det tid. Det betaler sig!


succeed with TAI independent wheelchair user outside full width

Oplæring er nøglen til succes

Oplæring er utroligt vigtigt

Uddannelse og brugertilpasning er afgørende for, om TAI-behandlingen lykkes, og omfattende oplæring er meget vigtigt, når du begynder. Det bedste er, hvis sundhedspersonalet hjælper dig, den første gang du bruger TAI.

  • Det er vigtigt at vælge det rette udstyr. Det skal være udstyr, som passer til dig og giver mulighed for individuel behandling
  • Behandlingen skal være skræddersyet til dig, når det gælder hyppighed, vandmængde, ballonvolumen etc.
  • For at kunne opnå ovenstående er det af stor værdi, hvis udstyret hjælper med at overvåge fremskridtene
  • Ikke alt TAI-udstyr kan sammenlignes fuldstændigt, hvad angår sikkerhed og virkning

Sikkerhed

Manuel pumpe

Ved udførelse af TAI skal tyktarmen være luft- og vandtæt. Hos patienter, som ikke har kontrol over lukkemusklen, skal katetrene udstyres med en ballon for at sørge for dette.

Blandt det udstyr, der har en manuel pumpe, er den vigtigste forskel med hensyn til sikkerheden, at der er en ventil på vandposens omslag. Denne ventil åbnes, hvis trykket bliver så højt, at det kan være farligt for tyktarmen.

Elektronisk pumpe

En elektronisk pumpe sikrer et lavt og konstant luftgennemløb, som gør det muligt for ballonen at få den rette størrelse med et lavere internt tryk, hvilket gør tilpasningen bedre. Dette er den sikreste måde at puste kateterballonen op på hos patienter med rygmarvsskade.

Elektronisk udstyr er også mere præcist, så det bliver nemmere at forebygge ukorrekt brug af irrigationssystemet.