The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X
Connie and TAI news

Det gode liv

Connie er 66 år, er gift, har en dejlig familie og bor i en mindre dansk provinsby. Hele Connies liv har været præget af fysisk aktivitet og glade mennesker. Hun har en stor bekendtskabskreds og sætter stor pris på at byde venner og familie hjem til hyggelige middage.

De mange dejlige aktiviteter blev sat på vågeblus i efteråret 2015, hvor Connie fik konstateret en godartet tumor på sin rygrad – den skulle opereres bort, idet den trykkede på nervebaner og væv.

Efter operationen, fik Connie nedsat kontrol af blære og tarm, hvilket var et kæmpe chok, selvom hun var forberedt på at det kunne ske. Det er jo ikke rart, ikke at have styr på den slags, som Connie siger. I perioden efter operationen, var hun indlagt på Rygmarvscentret i Hornbæk i tre måneder.

På grund af den nedsatte peristaltik, gik Connie på toilettet op til otte gange om dagen, uden at blive tømt ordentligt – det blev højst til et par knolde eller ”orme”, der kom ud. På dette tidspunkt tog hun medicin, for at holde gang i maven.

Connie blev oplært i TAI med et system, hvor ballonen ofte gik i stykker. Det føltes utrygt, så det ophørte hun hurtigt med igen. På baggrund af massive problemer med afføringen, og oplevelserne med defekte balloner, fandt man frem til, at Connie skulle holde sin mave i gang med afføringsmedicin – for så på sigt, at få anlagt en stomi.

I perioden, hvor Connie ventede på stomianlæggelsen, brugte hun analprop dagligt – denne prop gav en vis tryghed, således at hun turde gå i havbad og klarede sig nogenlunde i dagligdagen. Det meste af Connies liv, har hun svømmet to gange om ugen i svømmehal, så det var et savn, ikke at turde gå i vandet, idet der kunne komme afføring.

En dag bliver Connie kontaktet af hospitalet i Hornbæk, hvor hun får at vide, at der er kommet et nyt TAI system. De spørger hende, om hun er interesseret i at afprøve dette, inden det endelige og store skridt, som en stomi jo er. Connie tager umiddelbart efter til Hornbæk, hvor hun bliver oplært i at bruge Navina Smart. Hun kører hjem igen samme dag, hvor systemet fungerer for hende – det rent praktiske i håndteringen var let og logisk. Connie siger ”ja, det var udfordrende, det er jo en smule grænseoverskridende at gøre, men det hjælper … og det er ren solstråle”.

Connie foretager almindeligvis TAI hver dag, hvilket tager en halv til trekvart time – helt fra start til slut (samling af system etc. og indtil sytemet er ordnet og rengjort efter brug).

Efter Connie er blevet rigtig tryg ved Navina systemet, er hun begyndt at rejse og går igen i swimmingpool – det var rigtigt stort, at gå i poolen, og tro på, at det går. Det er skønt at gøre det, som alle andre gør på en ferie, spise morgenmad sammen med sin mand og hygge sig, og så på toilettet med sin TAI, mens manden hygger sig med avisen … det er livskvalitet. Connie gør nu ting, som hun gjorde tidligere, hun skal også til at gå i svømmehal igen, som før hun blev opereret for tumoren.

Egentlig synes Connie hun har fået sin tidligere livskvalitet tilbage. Hun vil gerne anbefale andre at bruge Navina.

- Mit bedste råd er: Giv det tid, blive ved, på sigt bliver det rigtigt godt.

Hvis man skulle have lyst til at tale med Connie og høre mere om hendes erfaringer med TAI, er dette muligt ved kontakt gennem Wellspect HealthCare på tlf. 2968 7902