The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

Tarmdysfunktion hos børn

Hvad sker der i dit barns krop?

Tarmdysfunktion er en tilstand, der kan have mange årsager. Et barn kan have tarmdysfuktion grundet en medfødt misdannelse, såsom rygmarvsbrok eller anorektal misdannelse, eller det udspringe af skade eller sygdom, såsom en rygmarvsskade.

children and TAI bowel dysfunction full width

Tarmdysfunktion er ofte resultatet af forstoppelse, fækal inkontinens og/eller afføringsproblemer. Det er ikke ualmindeligt, at lide af alle disse lidelser på én gang. Forstoppelse er meget almindeligt, hvis man lider af tarmdysfunktion. Forstoppelse er kendetegnet ved sjældne og uregelmæssige toiletbesøg, hvilket resulterer i hård, tør afføring, der er svær at komme af med. Fækal inkontinens er et andet almindeligt problem hos børn med tarmdysfukntion. Det medfører ufrivillig afgang af afføring.

Hvordan påvirker tarmdysfunktion livet?

Det kan være svært, at leve med tarmdysfunktion. Børn med tarmdysfunktion kan opleve smerte, oppustning af maven, nedsat appetit og også tilsmudsning mange gange i løbet af en dag. Det resulterer i, at de bliver kede af det, flove og usikre i sociale sammenhænge.

Mange forældre vier meget tid til at finde den rigtige behandling til deres barn. Hvert nyt mislykket forsøg kan dræne følelsesmæssigt og føre til en følelse af håbløshed. Udover det, kan der være søskende, der også behøver opmærksomhed.

Mød eksperterne i tarmkontrol for børn

For at opnå større indsigt i livet med tarmdysfunktion, har vi kontaktet ´The Paediatric Stoma Nurse Group (PSNG)´. Dette er en gruppe af højt specialiserede og erfarne stomisygeplejersker i Storbritannien og Irland. Vi bad dem dele deres historier og erfaringer fra deres møder med hundredevis af patienter gennem årene.

Denne første film omhandler livet med tarmdysfunktion, før man fandt en velfungerende terapi. Se den næste film i vores ekspertserie her.