The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

TAI - Sådan fungerer det

TransAnal Irrigation er en teknik til effektiv tømning af tarmen. Teknikken letter udtømningen af afføring fra endetarmen og den nederste del af tyktarmen ved, at der indføres vand i tarmen.

children and TAI how TAI works full width

Regelmæssig irrigation af tarmen tømmer tyktarmen og endetarmen effektivt, så tarmen forbliver tom indtil næste irrigation. Dette forebygger lækage og giver samtidig kontrol over, hvor og hvornår man skal lave stort. Tilførslen af vand skaber en massebevægelse fra den opadstigende del af tyktarmen, som er med til at skubbe eventuel afføring ud og derved forebygge forstoppelse. Større børn og teenagere kan ofte lære at udføre proceduren selv, hvorved de opnår større selvstændighed og selvværd.

Ikke flere uheld

Målet med TAI er at genoprette en regelmæssig og velfungerende tarm, så dit barn kan få et liv, der ikke er begrænset af tarmproblemer. Mindsket risiko for uheld skaber selvtillid, sparer tid og åbner op for et socialt liv, både for barnet og familien.

Tid til at lege

Når dit barn har lært proceduren, og hans/hendes krop har vænnet sig til den, bør irrigationen kun tage mellem 15 og 60 minutter. TAI udføres som regel enten dagligt, hver anden dag eller to gange om ugen, afhængigt af dit barns behov. Regelmæssig irrigation af tarmen tømmer effektivt tyktarmen og endetarmen, så den forbliver tom indtil næste irrigation.

Hvordan fungerer TAI?

Engelske og irske specialsygeplejersker fra Paediatric Stoma Nurse Group (PSNG) forklarer her hvad TAI er og hvordan det fungerer.