The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

X

Behandling af LUTS

LUTS kan behandles på flere måder. Ren Intermitterende Kateterisering (RIK) er en af mulighederne og er en standardbehandling, når LUTS omfatter ufuldstændig tømning af blæren1-3. Undertiden kan medicinsk behandling dog overvejes, enten alene eller i kombination med Ren Intermitterende Kateterisering. I nogle tilfælde er et kirurgisk indgreb nødvendigt, og mens man venter på indgrebet, kan Ren Intermitterende Kateterisering også være en behandlingsmulighed.

treatment of luts full width

Ren Intermitterende Kateterisering (RIK)

Ren Intermitterende Kateterisering er den næstbedste måde at lade vandet på, og den måde, der mest af alt ligner den naturlige vandladning. Det er en teknik, der er let at lære, og den kan praktiseres overalt. Ren Intermitterende Kateterisering hjælper dig med at tømme blæren fuldstændigt og giver dig kontrol over dit eget velbefindende. Du får som minimum en bedre nattesøvn, hvis du er en af de mange mænd, der er nødt til at gå på toilettet en eller flere gange om natten.

Valg af kateter er vigtigt

Man tømmer i gennemsnit sin blære 1.800 gange om året. På 50 år bliver det til 90.000 gange – med eller uden kateter. Enhver kateterisering belaster urinrøret, og på sigt kan summen af disse små traumer udvikle sig til reelle komplikationer. En kateteroverflade med lav friktion er af stor betydning helt fra starten.


1. Drake et al. Neurourol Urodyn. 2016;35:657-65
2. Tudor et al. J Neurol. 2016;263:2555-2564
3. Groen et al. Eur Urol. 2016; 69:324-33

Alans historie

Mød Alan! Han har overvundet sine vandladningsproblemer, forårsaget af en forstørret prostata, ved at anvende intermitterende katetre.

Forbered dig inden dit besøg hos lægen

For at gøre processen lettere og hurtigere kan du udfylde en blæretømningsdagbog inden besøget. Det gøres nemt ved at downloade vores app her!

Download LoFric Micturation chart app for iPhone/Android