The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a professional?

Hvem er vi

Det hele begyndte på en gammel kædesavsfabrik. Mens det meste af fabrikken forblev uforandret, rå og beskidt, blev ét rum rengjort og omdannet fra sværindustrielt værksted til noget, der var tilstrækkeligt rent til at huse et midlertidigt laboratorium.

Det var i begyndelsen af 80'erne, og indtil da havde KAD-katetre været den mest almindelige kateteriseringsløsning. For brugeren var det en smertefuld og tidskrævende proces. Der var virkelig brug for noget bedre.

Jan Utas gennemførte sammen med kollegaen Håkan Melander de første test, som senere resulterede i LoFric, verdens første hydrofile kateter. Forskerduoen arbejdede utrætteligt for at skabe den første fungerende løsning til Ren Intermitterende Kateterisering (RIK). En mængde forskellige parametre blev testet på kateteret, før den endelige optimale løsning blev fundet – Urotonic™ Surface Technology – og i august 1983 var LoFric™ klar til lancering.

I dag har vores anlæg ændret sig en hel del i forhold til kædesavsfabrikken, men entusiasmen er den samme. På basis af brugernes behov fortsætter vi med at hjælpe folk til et liv, der er så rigt som muligt.

Wellspect HealthCare opfandt RIK-teknologien: Ingen i branchen kender den bedre, end vi gør. Derfor udvikler vi fortsat LoFric, der nu er del af en hel familie af katetre, som tilbyder løsninger til næsten ethvert brugerbehov, og hvor LoFric® Sense™ og LoFric® Origo™ er de sidste nye produkter.

Hos Wellspect HealthCare har vi alle fokus på visionen om en verden, hvor urinvejsproblemer ikke påvirker menneskers mulighed for at leve et rigt og frit liv. Vi stræber intenst efter at gøre en reel forskel hver dag for alle, der har brug for vore produkter og tjenester.

Del